E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Airfryer niet alleen om in te frituren, ook om in te bakken

airfryer-bakken-1920x1080

Voor de één gaat er niets boven de ‘ouderwetse’ frituurpan, voor de ander is de airfryer een uitkomst. Daar waar de frituurpan alleen kan frituren, kun je in de airfryer ook bakken. Dus naast een bitterbal of friet, kun je er ook brood, koekjes en cake in bakken!

Heteluchtoven in het klein

De airfryer is een soort kleine heteluchtoven. De lucht circuleert door het apparaat op een constante temperatuur. Voor het bereiden van snacks heb je in principe geen olie of (frituur)vet nodig. En omdat het een kleine oven is, kan er ook in gebakken worden. Dat kan met bakpapier in het mandje. of op de bodem van het apparaat. De nieuwere versie van het apparaat wordt geleverd met bakaccessoires. Een voordeel ten opzichte van de oven is dat voorverwarmen in principe niet nodig is en het product een veel kortere baktijd heeft.

Vers brood

Er gaat niets boven vers, liefst nog een beetje warm, brood. Om zelf brood te maken kun je gebruik maken van kant-en-klare broodmix, maar het is ook makkelijk om zelf het beslag te maken.

Ingrediënten:

250 gram tarwebloem
175 milliliter lauw water
1 theelepel zout
1/2 theelepel gedroogde gist

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten en kneed door elkaar tot een deeg ontstaat. Zodra het een mooi samenhangend deeg is, dek de bol dan af in een kom en laat 1 uur rijzen op een warme plek (bijvoorbeeld bij de verwarming). Bekleed het mandje van de airfryer of gebruik de bakvorm en bekleed met bakpapier. Zorg dat het bakpapier niet over de vorm heen komt. Doe het deeg erin en laat nog eens 30 minuten rijzen.

Het brood is nu klaar om gebakken te worden. Stel het apparaat in op 160 graden en zet het mandje of de vorm erin. Bak het brood in ongeveer 35 minuten gaar. Check eventueel met een satéprikker of het brood helemaal goed gaar is. Zo niet, verleng de baktijd met 5 minuten.

Bakken in de oven

Geen airfryer? Geen nood! Want bakken in de oven is natuurlijk minstens zo leuk. Inspiratie nodig?

Bekijk HHB recepten

Maar ook op MAX Vandaag kun je je bakkershart ophalen met de recepten van Bak mee met MAX.

Bekijk recepten Bak mee met MAX

 

Bron artikel: MAX Vandaag

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.