De vuistregel bij het maken van biscuit is volgens Robèrt: 2 delen ei, 1 deel bloem en 1 deel suiker. Biscuit staat erom bekend dat de structuur fluweelzacht is. Deze structuur krijg je door de eieren te scheiden. Het eiwit wordt stevig opgeklopt samen met de suiker. Vervolgens wordt het eigeel hier doorheen gespateld. Daarna volgt de bloem. Ook gaat er altijd maïzena (roompoeder) in een biscuit om deze mals en stevig te maken.
Recept biscuitbodem
Ingrediënten
- 150 gram eiwit
- 100 gram suiker
- 100 gram eidooiers
- 110 gram tarwebloem (T55)
- 10 gram maïzena
Benodigdheden
- keukenmachine met garde
- zeef
- bakplaat, bekleed met bakpapier
- paletmes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Klop de eiwitten los en luchtig in de keukenmachine. Voeg de suiker toe en klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf.
- Klop de eidooiers los en spatel met de hand voorzichtig door de opgeklopte eiwitten; zorg dat de massa zo weinig mogelijk luchtigheid verliest.
- Zeef de bloem en de maïzena boven de kom en spatel alles tot een homogeen beslag.
- Giet het beslag op de bakplaat, strijk uit en bak in ca. 30 minuten gaar.
- Trek het biscuit na het bakken direct met bakpapier en al van de bakplaat en laat afkoelen.
Wat kun je maken met biscuit?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.