E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Broodhaasjes zijn nóg leuker dan broodhaantjes

Bakken voor Pasen? Nóg leuker dan paashaantjes zijn deze broodhaasjes van zacht witbrood! Perfect bij het paasontbijt of de brunch en leuk om te bakken met kinderen.

Broodhaasjes

Iets lekkers bakken voor Pasen? Deze paasbroodjes zijn perfect voor bij het Paasontbijt of de brunch. Ze worden gemaakt van heerlijk zacht witbrood deeg en zijn leuk om te bakken met kinderen! De paashaas mag natuurlijk niet ontbreken op de paastafel.

Niks gezelliger om de tafel te dekken voor een uitgebreid paasontbijt. Met warme, afgebakken broodjes, verse eitjes en natuurlijk een paasstol! Voor echte bakkermakkers is dit de perfecte gelegenheid om de keuken in te duiken en zelf iets lekkers te bakken voor Pasen.

We hebben een eenvoudig en leuk recept voor broodhaasjes voor je. Super leuk om te bakken met kinderen!

Je kunt een broodhaantje op een Palmpasen stok rijgen, of ze gewoon serveren in een gezellig mandje. Van dit recept kun je zo’n broodhaantje maken, maar leuker en origineler zijn deze broodhaasjes. We laten je stap voor stap zien hoe je ze rolt, knipt en plakt tot een mooi haasje. 

Dit heb je nodig voor 10 broodhaasjes

Deeg broodhaasjes10 rozijntjes (optioneel)

1 zakje instant gist 

350 milliliter lauwwarm water

500 gram wit broodmeel 

10 gram zout

3 eetlepels boter (op kamertemperatuur) + extra

2 eetlepels honing

1 ei, losgeklopt 

Zo maak je het

  • Wel de rozijnen in warm water. 
  • Los de gist op in 100 milliliter water en laat even staan. 
  • Doe het broodmeel, zout, boter, honing en overige water in de kom van de mixer.
  • Voeg het gistmengsel toe en kneed op middelhoge snelheid in circa 8 minuten tot een soepel deeg. Met de hand kneden kan natuurlijk ook. 
  • Laat het deeg afgedekt zo’n 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld. 
  • Giet ondertussen de rozijnen af en laat ze drogen. 
  • Kneed het deeg even door en verdeel het in 10 stukjes van 60 gram en 10 stukjes van 40 gram. 
  • Bol alle stukjes op en laat ze afgedekt een kwartiertje rijzen. 

Haasjes vormen

  • De grote bolletjes worden het lichaam van de konijntjes, de kleine deegbolletjes worden het hoofdje.
  • Bol de kleine bolletjes nogmaals een klein beetje op. 
  • Rol er daarna aan 1 kant voorzichtig een puntje aan, zodat ze de vorm van een druppel krijgen. Ze moeten ongeveer 7 centimeter lang worden. 
  • Rol daarna op ⅔ een kleine inkeping aan de kant van het puntje. 
  • Punt alle grote bolletjes op.
  • Rol ze daarna beetje bij beetje uit tot lange strengen van 20 centimeter. Doe dit liever stapsgewijs, zodat je het deeg niet teveel forceert. 
  • Rol daarna de deegstrengen als een slakvorm op. Zorg dat de sluiting aan de onderkant zit. 
  • Leg de deegjes op een bakplaat met bakpapier met de hoofdjes tegen de lijfjes aan, zoals afgebeeld. 

Stappen broodhaasje

 

  • Knip met een schaar 2 oortjes van het puntje. 
  • Eventueel kun je een rozijn in het deeg drukken als oogje. 
  • Smelt wat boter en strijk de haasjes daar voorzichtig mee in. 
  • Dek af en laat ze zo’n 50 minuten narijzen. 

Afbakken

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. 
  • Bestrijk de haasjes met losgeklopt ei. 
  • Bak ze in circa 20 minuten gaar en goudbruin. 
  • Vrolijk Pasen! 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.