Deeg
- Doe het bloem, de gist, het suiker, de Mixed Spice, het zout en de krenten in een grote mengkom.
- Tip! Als je geen “Mixed Spice” kunt kopen, zou je speculaaskruiden kunnen gebruiken of alleen kaneel, maar dit smaakt wel anders. (Verwar Mixed Spice niet met 5-Spice, het zijn andere kruidencombinaties)
- Smelt de boter in een pannetje, voeg de melk hieraan toe en verwarm het tot handwarme temperatuur.
- Voeg het melk mengsel en het ei toe aan het droge mengsel.
- Gebruik een mes om alles goed te mengen en meng het laatste beetje met de hand.
- Stort het deeg nu op een met bloem bestuifde werkplek en kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het glad is. (Je kunt hiervoor ook een keukenmachine met deeghaak gebruiken.)
- Leg het deeg in een licht ingevette kom en bedek deze met vershoudfolie.
- Laat het deeg in een warme, tochtvrije plek 1½ uur rijzen of totdat het verdubbeld is.
- Vet een bakvorm van ongeveer 18×22 cm in.
- Neem het deeg uit de kom en druk de lucht eruit.
- Kneed daarna het deeg ongeveer 30 seconden.
- Verdeel het deeg in 12 gelijke hoeveelheden en maak er bolletjes van.
- Leg de bolletjes deeg naast elkaar in de vorm. Bedekt ze lichtjes met vershoudfolie en laat ze 30 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek of totdat het verdubbeld is.
- Verwarm een oven op 170 graden hetelucht.
Bloempasta
- Maak nu de bloempasta. Doe er indien nodig iets extra water bij.
- Giet de pasta in een stevig plastic zakje en zet het opzij tot verder gebruik.
- Als de bolletjes deeg gerezen zijn, knip het hoekje uit het (spuit)zakje met bloempasta en maak kruisjes op de deegbolletjes.
Afstrijken
- Bak de bolletjes in 25-30 minuten gaar. Meng ondertussen de jam met water.
- Bestrijk de bolletjes met het glazuur terwijl ze nog warm zijn.
- Serveer de Hot Cross Buns warm en besmeer ze met roomboter.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.