Terug

Bestrijd je HHB-kater!

De lekkerste ontbijttaart-recepten op een rij om je HHB-kater mee te bestrijden.

Bestrijd je HHB-kater!

Bestrijd je HHB-hangover met taart als anti-katerontbijt!

Ben je ook een beetje sip nu het seizoen van Heel Holland Bakt voorbij is? Begrijpen wij helemaal! Wij namelijk ook. Gelukkig hebben we een remedie gevonden die het leed verzacht. Want wij geloven dat taart deze wond heelt. Bestrijd je HHB-hangover met taart als anti-katerontbijt! We zetten de lekkerste ontbijttaart-recepten voor je op een rij.

 

Pannenkoekentaart

Pannenkoekentaart

Dit is echt feest op tafel! In Amerika is het heel normaal om pannenkoeken als ontbijt te eten en deze trend waait langzaam over naar Nederland. Snappen wij helemaal, want pannenkoeken zijn super lekker en hartstikke feestelijk. Helemaal als je ze opstapelt tot een echte taart. Maak hiervoor flinterdunne pannenkoeken, dat stapelt makkelijk. Smeer tussen de pannenkoeken een vulling die je lekker vindt en garneer de taart met toppings naar keuze. Bijkomend voordeel, je kunt het zo gezond (of ongezond) maken als je zelf wilt. Met volkorenmeel, yoghurt als vulling en fruit als topping heb je een hartstikke voedzaam ontbijt. Maar lekker uitpakken met chocolade, slagroom, jam en andere zoetigheid is natuurlijk ook feest.

RECEPT VOOR 6 – 8 PERSONEN

  • 1 liter melk
  • 5 eieren
  • 500 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Meng de bloem met het zout en suiker. Klop de eieren goed los, voeg de melk toe en meng door elkaar. Voeg beetje bij beetje de natte bij de droge ingrediënten. Roer steeds goed door, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg tot slot de zonnebloemolie en vanillesuiker toe. Bak de pannenkoeken in een kleine pan.
Bouw de taart op met een vulling naar keuze. Bijvoorbeeld homemade jam, botercrème, ganache, slagroom, chocolademousse of chocoladepasta. Wissel elke pannenkoek af met een laag vulling. Versier de taart met fruit, nootjes of een andere topping naar keuze. Pannenkoekentaart klaar? Smullen maar!

 

Kwarktaart

Kwarktaart

Eet je normaal een bakje kwark als ontbijt, dan kun je hem heel makkelijk omtoveren in een taartje! We zijn immers allemaal wel bekend met de kwarktaart nietwaar? Kwark is een goede bron van eiwitten, waardoor je je dag voedzaam begint en lang verzadigd bent. Je kunt het lekker combineren met verschillende soorten fruit en een mooie koekbodem. Als je het ons vraagt is een taartje een stuk feestelijker dan gewoon een bakje kwark als ontbijt! Eens? Aan de bak dan maar!

RECEPT VOOR 8 STUKKEN TAART

  • 75 gram noten
  • 50 gram agavesiroop
  • 100 gram dadels
  • 40 gram lijnzaad
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 blaadjes gelatine
  • 300 gram fruit naar keuze (kan bevroren)
  • 500 gram kwark

Week de gelatine in koud water. Week de dadels in warm water. Maal de noten, lijnzaad, 20 gram agavesiroop, zonnebloemolie en dadels fijn tot een plakkerig deeg. Bekleed een bakvorm van ongeveer 17 centimeter met bakpapier. Druk het deeg op de bodem. Bak ongeveer een kwartier op 180 graden. Verwarm het fruit met de overige agavesiroop in een pannetje. Los de uitgeknepen gelatine er in op. Pureer fijn met de staafmixer. Roer de kwark los en mix de fruitpuree er doorheen. Giet op de afgekoelde bodem en laat 6 uren opstijven in de koelkast. Eventueel kun je de bovenkant van je taartje versieren met vers fruit.

 

Mugcake

Mugcake

Mugcake, klinkt als cupcake? Jazeker! En daar is hij dus ook heel goed mee te vergelijken. Snel, simpel en lekker. Mug-cakes zijn echt het perfecte taartje als ontbijt! Het enige wat je nodig hebt is jouw favoriete grote theekop en een magnetron. Even mixen, 2 minuten op vol vermogen en je zet gewoon een heel smakelijk ontbijttaartje op tafel. We hebben het recept voor een lekkere chocolade mugcake voor je.

RECEPT 1 PERSOON

  • 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 3 eetlepels melk
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • Eventueel chocolate chips

Doe alle ingrediënten in je mok en roer goed door elkaar. Zet voor ongeveer 2 minuten op vol vermogen in de magnetron. Check met een prikker of hij gaar is. Haal met ovenwanten uit de magnetron, want je mok kan warm zijn.

 

Pizza Ontbijttaart

Pizzataart

Een Amerikaanse diëtiste beweert dat een stuk pizza gezonder is als ontbijt dan ontbijtgranen. Wij hebben daar zo onze twijfels bij, maar het neemt niet weg dat dit een heel goed excuus is om eens pizza als ontbijt op tafel te zetten. We maken hem dan wel graag zoet in plaats van hartig. Dit is bovendien een leuk ontbijt met kinderen. Pot chocoladepasta erbij, zelf versieren met vers fruit en je hebt een vrolijk en hartstikke feestelijke Pizza Ontbijttaart.

RECEPT VOOR 3 – 4 PERSONEN

  • 100 gram havermout
  • 50 gram ongebrande noten
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 2 eetlepels honing
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Topping naar keuze (denk aan kwark, yoghurt, fruit, pindakaas, hagelslag, slagroom of chocoladepasta)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten tot een samenhangend deeg en spreid als 1 grote of 3 – 4 kleine pizzaatjes uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk goed aan. Bak in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en versier je pizza met toppings naar keuze.

 

Havermout ontbijttaartje

Appeltaartje ontbijt

Zin in appeltaart maar niet in alle suiker en de uren in de keuken? Met dit recept kun je gewoon hartstikke voedzaam je dag beginnen met een appeltaartje van havermout. Terwijl de oven het werk doet en je huis zich vult met de geur van versgebakken appeltaart, kun jij je klaarmaken voor de dag (of je nog een keer omdraaien). Dit wil je!

RECEPT 1 PERSOONS TAARTJE

  • 50 gram havermout
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 150 gram kwark
  • 1 appel
  • 1 eetlepel agavesiroop of honing
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 20 gram rozijnen
  • Amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm van 10 centimeter in. Week de lijnzaad in 2 eetlepels water. Meng de kwark met de agavesiroop. Voeg de havermout, bakpoeder, kaneel en lijnzaad toe. Roer goed door. Schil de appel en snijd in blokjes. Meng het samen met de rozijnen door het beslag. Stort in de vorm, bestrooi met amandelschaafsel en bak het taartje in 30 minuten gaar.

 

Klaar?

Smullen maar! En sterkte met de kater. Geen zorgen, we komen weer terug! Nog ‘even’ geduld.

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.