E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Biscuit taart bakken: 5 tips

Biscuit is een heerlijke basis voor allerlei taarten. Met deze 5 tips ga je goed voorbereid aan de bak!

Biscuittaart

De bakkers in de tent gaan regelmatig aan de slag met biscuitdeeg. Het bakken én decoreren ervan kan nog best wel een uitdaging zijn. Overlopend beslag, een taart die uit elkaar valt, botercrème die eraf loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met deze tips voor het maken van een biscuittaart ben je goed voorbereid.

Wat is het verschil tussen cake en biscuit?

Cake en biscuit lijken misschien op elkaar, maar er zit een verschil tussen beide baksels. Biscuit is iets droger en luchtiger, terwijl cake wat meer vette ingrediënten bevat. Dat doet dan ook zeker iets met de smaak.

1. Vul de vorm niet te vol

Vul de vorm niet te ver met het biscuitdeeg. Door het te kloppen kan het soms zijn dat je meer beslag krijgt dan dat je nodig hebt. Maar wanneer je dit allemaal gebruikt kan je vorm overstromen in de oven, en dat wil je natuurlijk voorkomen.

2. Klop het lekker luchtig

Klop je beslag minimaal 5 minuten. Een biscuitdeeg staat er namelijk om bekend dat het lekker luchtig is. Klop ook weer niet té lang, want ook dan kan je beslag gaan overlopen.

3. Voel aan de biscuittaart

Wil je weten of je biscuittaart luchtig is? Voel dan even aan de bovenkant. Springt het terug? Dan is de cake lekker om op te eten.

4. Afsmeren van de botercrème

Botercrème smeren op een te warme cake of biscuittaart, dat is geen goed idee. Zorg er dus voor dat je taart goed afgekoeld is en zet hem eventueel tussen de verschillende lagen door even terug in de koelkast.

5. De biscuittaart snijden

Er zijn al heel veel biscuittaarten voorbij gekomen in de afgelopen seizoenen van Heel Holland Bakt. Het fijne eraan is dat je ze kunt vullen met allerlei lekkers. Zowel het beslag als de lagen ertussen. Snijd je de taart door? Gebruik dan een lang mes (bijvoorbeeld een broodmes) en leg je hand bovenop de biscuittaart. Je kunt er ook lange satéprikkers insteken om hem zo gelijkmatiger te kunnen snijden.

Zelf een biscuittaart maken?

Basisrecept voor biscuit

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.