E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bokkenpootjes trifle in een glaasje

Deze trifle met bokkenpootjes is perfect als toetje.

Bokkenpootjes trifle

De trifle is er in allerlei verschillende varianten. Deze bokkenpootjes trifle is gemakkelijk te maken én ziet er ook nog eens mooi uit. Dat wordt smullen!

Bokkenpootjes trifle maken

Ingrediënten 

  • 300 gram bokkenpootjes

Banketbakkersroom

  • 200 milliliter melk
  • 35 gram kristalsuiker
  • 5 gram vanillesuiker
  • ¼ vanillestokje
  • 20 gram custardpoeder

Vanillecake

  • 240 gram tarwebloem
  • 280 gram fijne kristalsuiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 80 gram zachte roomboter
  • 240 milliliter volle melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract

Slagroom

  • 125 milliliter slagroom
  • 25 gram suiker

Bakbenodigdheden

  • Cakevorm
  • Glazen
  • Mengkom
  • Mixer of keukenmachine
  • Pan

Zo maak je het

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en vet de vorm in met boter.

Vanillecake

  • Doe bloem, suiker, bakpoeder, zout en boter in de kom van een keukenmachine en meng op de laagste stand tot een zanderig geheel.
  • Meng in een kom melk, eieren en vanille-extract samen.
  • Giet dit bij de botermassa en blijf kloppen tot alles vermengd is.
  • Giet het beslag in de vorm en bak in circa 30-35 minuten gaar.
  • Laat de cake na baktijd op een rooster afkoelen.

Banketbakkersroom

  • Verwarm ⅘ van de melk met de suiker, vanillesuiker en het leeg geschraapte vanillestokje in een pan.
  • Meng de rest van de melk met de custardpoeder.
  • Giet een deel van de warme melk bij het custardpapje en roer door met een garde.
  • Giet terug in de pan en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Kook zo’n 2 minuten.
  • Stort de banketbakkersroom op een plaat of ondiep bord en dek af met plasticfolie.
  • Laat afkoelen.

Slagroom

  • Klopt de slagroom met de suiker stijf.

Decoratie

  • Hak de bokkenpootjes fijn.
  • Snijd plakken cake in de vorm van het glas.
  • Doe onderin het glas een plak cake en daar bovenop een laag gemalen bokkenpootjes. Smeer daar een laag banketbakkersroom op, gevolgd door nog een laag bokkenpootjes. Leg er nog een cake op met een laag bokkenpootjes.
  • Tot slot maak je alles af met een dot slagroom en een beetje gemalen bokkenpootjes.

Nog meer trifle?

Arjan maakte een prachtige trifle met bloemen en fruit.

Bekijk hier het recept van deze bloemige trifle.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.