E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bokkenpootjes trifle in een glaasje

Deze trifle met bokkenpootjes is perfect als toetje.

Bokkenpootjes trifle

De trifle is er in allerlei verschillende varianten. Deze bokkenpootjes trifle is gemakkelijk te maken én ziet er ook nog eens mooi uit. Dat wordt smullen!

 

Bokkenpootjes trifle maken

Ingrediënten 

300 gram bokkenpootjes

 

Banketbakkersroom

200 milliliter melk

35 gram kristalsuiker

5 gram vanillesuiker

¼ vanillestokje

20 gram custardpoeder

 

Vanillecake

240 gram tarwebloem

280 gram fijne kristalsuiker

3 theelepels bakpoeder

snuf zout

80 gram zachte roomboter

240 milliliter volle melk

2 eieren

1 theelepel vanille-extract

 

Slagroom

125 milliliter slagroom

25 gram suiker

 

Keukenbenodigdheden

Cakevorm

Glazen

Mengkom

Mixer of keukenmachine

Pan

 

Zo maak je het 

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en vet de vorm in met boter.

 

Vanillecake

Doe bloem, suiker, bakpoeder, zout en boter in de kom van een keukenmachine en meng op de laagste stand tot een zanderig geheel.

Meng in een kom melk, eieren en vanille-extract samen.

Giet dit bij de botermassa en blijf kloppen tot alles vermengd is.

Giet het beslag in de vorm en bak in circa 30-35 minuten gaar.

Laat de cake na baktijd op een rooster afkoelen.

 

Banketbakkersroom

Verwarm ⅘ van de melk met de suiker, vanillesuiker en het leeg geschraapte vanillestokje in een pan.

Meng de rest van de melk met de custardpoeder.

Giet een deel van de warme melk bij het custardpapje en roer door met een garde.

Giet terug in de pan en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Kook zo’n 2 minuten.

Stort de banketbakkersroom op een plaat of ondiep bord en dek af met plasticfolie.

Laat afkoelen.

 

Slagroom

Klopt de slagroom met de suiker stijf.

 

Decoratie

Hak de bokkenpootjes fijn.

Snijd plakken cake in de vorm van het glas.

Doe onderin het glas een plak cake en daar bovenop een laag gemalen bokkenpootjes. Smeer daar een laag banketbakkersroom op, gevolgd door nog een laag bokkenpootjes. Leg er nog een cake op met een laag bokkenpootjes.

Tot slot maak je alles af met een dot slagroom en een beetje gemalen bokkenpootjes.

 

Nog meer trifle?

Arjan maakte een prachtige trifle met bloemen en fruit.

Bekijk hier het recept van deze bloemige trifle.

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren