E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Cakejes bakken met kinderen

Mini cakejes zijn de perfecte traktatie voor kinderen. Niet alleen om samen te bakken, maar ook om uit te delen. Met dit basisrecept heb je gegarandeerd succes!

cakejes

Cakejes: de ideale traktatie voor kinderen. Makkelijk om uit te delen, omdat je ze per portie bakt. En als je kind ze dan gaat trakteren, is het natuurlijk nog leuker om de cakejes samen te bakken.

Makkelijk

Het fijne aan cakejes is dat alles in één kom gaat. Zo blijft het overzichtelijk voor jezelf en voor kinderen. Ook wordt de keuken niet meteen een slagveld. Met een ijsschep krijg je het beslag heel makkelijk in de vormpjes, zonder dat de helft van het beslag ernaast ligt.

Afwegen

Laat de kinderen lekker helpen met de boter en de suiker afwegen. Dat is niet alleen leuk, maar ook leerzaam.

Foolproof

Cakejes zijn ‘foolproof’, dat wil zeggen, de kans dat het mislukt is heel fijn. Wanneer je boter te koud is kan je beslag in de schift raken, maar dat is met deze cakejes helemaal geen probleem. Als het uit de oven komt dan zie je daar niks meer van.

Vullen

Als je wilt variëren kun je de cakejes vullen. Bijvoorbeeld met stukjes appel, verse frambozen, witte of pure chocolade. Je kunt ook nog kaneel of speculaaskruiden toevoegen.

Versieren

Het leukste van cakejes bakken vinden kinderen vaak het versieren. Je kunt helemaal losgaan met glazuur, spikkels en vers fruit.

Bewaren

In een luchtdicht bakje kun je de cakejes 4-5 dagen bewaren.

Gezonder bakken

Liever gezond bakken met kinderen? Kijk dan zeker even naar deze recepten:

Gezond bakken met kinderen

Recept mini cakejes

Dit heb je nodig voor 12 cakejes

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • rasp van 1/2 biologische citroen

Benodigdheden

  • muffinvorm
  • mini muffinvormpjes van papier
  • eventueel ijsschep
  • elektrische mixer of keukenmachine met vlinderhaak

Zo maak je het

Verwarm de oven tot 160 graden. Mix in een beslagkom de boter samen met de suiker luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en mix nog even kort door. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en meng met een spatel samen met het zout en de citroenrasp. Leg de papieren muffinvormpjes in een muffinvorm en vul met een ijsschep 1 lepel in ieder vormpje. Bak de cakejes in 30 minuten gaar. Met een satéprikker kun je controleren of de cake gaar is. Als deze nog nat is, bak dan nog 5 minuten langer. Als de prikker droog is kun je de cakejes uit de oven halen.

Hier vind je nog meer recepten om te bakken met kinderen:

Bakken met kinderen

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.