E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De lekkerste dingen die je kunt bakken met radijs

Je kent radijsjes vast als ingrediënt in een salade, maar wist je dat je er ook lekker mee kunt bakken?

Radijsjes

Het is maart, dus dat betekent dat het weer tijd is voor een echte lentegroente: radijs. Radijsjes worden vaak rauw gegeten, maar je kunt ze ook heel goed meebakken in je hartige baksels. Je ziet de rode radijsjes het vaakst, maar wist je dat er ook witte, gele en zelfs paarse varianten bestaan?

Bakken met radijsjes

Radijsjes eet je misschien vaak rauw. Bijvoorbeeld op een cracker met hüttenkäse en plakjes radijs. Of in een salade, zoals deze met dadels en parelgort. Maar je kunt er nog veel meer mee: gepekelde radijsjes maken bijvoorbeeld, ze toevoegen aan je ei muffins, ze verwerken in een hartige taart en er zelfs groentepannenkoekjes mee bakken.

Ei muffins: zo maak je ze

Gezonde pannenkoeken: 4 recepten

Focaccia van Robèrt Haal Toscane in huis door deze focaccia’s op tafel te zetten.

Haal Toscane in huis door deze focaccia op tafel te zetten. Anders dan de Romeinse focaccia, is deze variant heel lekker luchtig en zacht. Precies zoals ze hem in Toscane graag eten. Het kruidenmengsel zorgt voor een fantastische geur in huis en een smaakexplosie in je mond. Super lekker voor bij de borrel, maar ook heel geschikt om te beleggen. In een creatieve bui? Versier hem dan eens met een (kruiden)tuintje bovenop.

Focaccia van Robèrt

Vegan focaccia Indiaase Lotusvijver

Met dit recept ben je in één hap in India. Deze gele focaccia met chaat masala is helemaal vegan. En natuurlijk vind je ook op deze focaccia radijsjes.

Indiaase Lotusvijver

Radijs in de tuin

Het is natuurlijk het lekkerst als je je eigen gekweekte groente kunt gebruiken in je baksels. Heb je je eigen groentetuin? Zaai je radijsjes vanaf maart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.