E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dit is Es Tjendol en zo maak je het

Bubble tea heeft Nederland al veroverd en dit drankje is minstens zo bijzonder: Es Tjendol (Cendol). Een fris drankje uit Indonesië dat je onder andere maakt met kokosmelk, suiker en speciale tjendol sliertjes. Wordt dit jouw nieuwe favoriete zomerdrankje?

cendol

Fan van bubble tea of ijskoffie? Misschien is dít koude drankje dan ook iets voor jou! Es Tjendol (Cendol) wordt in Zuid-Oost Azië gedronken als dessertdrankje. Het is ook lekker wanneer je in het zonnetje in de tuin of het park zit!

De kleine groene sliertjes, Tjendol, koop je bij de toko. Ze krijgen hun groene kleur simpelweg doordat er groene kleurstof aan wordt toegevoegd. Je combineert ze met kokosmelk, palmsuiker en voor de verkoeling wat ijsblokjes.

Recept voor tjendol

Wil jij dit drankje zelf eens maken? Wij hebben het recept voor je! De hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van je glas.

Ingrediënten

  • Tjendol (te koop bij de toko)
  • Kokosmelk
  • Palmsuiker

Zo maak je het

Doe de sliertjes onderin je glas. Vul het glas met ijsblokjes om je drankje lekker koel te maken. Meng en verwarm in een pannetje de palmsuiker met water tot een siroop. Laat het daarna afkoelen, dan wordt het iets dikker. Giet dit (naar smaak) in het glas. Maak het af met kokosmelk en eventueel vers fruit. Even door elkaar roeren en smullen maar!

Lekker bij El Tjendol:

Croquembouche met pandanbladeren

Ook benieuwd naar bubble tea?

Bubble Tea ‘boba’ maken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.