E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dit kun je allemaal doen met watermeloen

Als de zomerse temperaturen om de hoek komen kijken is er bijna niks zo lekker als watermeloen. En je kunt er veel meer mee dan je denkt!

Watermeloen

Is watermeloen gezond?

De naam doet het al vermoeden: de vrucht bevat veel vocht. Dat is niet alleen goed voor je op warme dagen, het zorgt ook nog eens voor een vol gevoel. Naast dat de watermeloen heel lekker is zit hij ook vol met vitamines en mineralen. A, B, C, E, K, calcium, magnesium: je vindt ze allemaal in de watermeloen.

Watermeloenpizza

Staat daar nou echt pizza? Dat klinkt misschien gek, maar is erg lekker. Je snijdt pizzapunten van de meloen en belegt ze met allerlei lekkers. Een laagje room bijvoorbeeld, met daarop vers fruit. Eens een keer iets anders dan een hartige pizza met tomatensaus.

Een fruittaart Joep's Meloentaart

Net echt toch? Alhoewel… onder de fondantschil gaat een frisse watermeloenmousse schuil. De taart smaakt niet alleen naar watermeloen, hij ziet er ook nog uit als eentje. Echt een taart om mee uit te pakken.

Het recept

Stapelen maar!Watermeloen

Een zomerse variant van de stapeltaart: gebruik in plaats van plakken cake schijven watermeloen. Heerlijk in combinatie met verse aardbeien en zelfgemaakte room of met kwark. Ook leuk: maak er een trifle van. Stapel alle losse lagen op in een glas. Zo zie je aan de buitenkant wat erin zit en heeft iedereen z’n eigen toetje.

Salade

Wist je dat je watermeloen ook heel goed kunt verwerken in een frisse salade? Heerlijk in combinatie met munt, basilicum en tomaatjes.

Het recept 

Watermeloenijsjes

Zomers fruit is vaak geschikt voor verfrissende ijsjes. Bijvoorbeeld waterijs. Snijd het fruit in blokjes en pureer het met de staafmixer. De pitjes zijn niet zo lekker in het ijs, dus die kun je er het beste uitzeven. Als je het lekker vindt kun je ook nog een beetje citroensap toevoegen. Vul 6 ijsvormpjes met de gepureerde watermeloen en zet ze ongeveer 4 uur in de vriezer.

Wanneer is de watermeloen rijp?

Watermeloenen rijpen aan de steel. Door hun omvang liggen ze op de grond. Als ze geoogst worden, zijn ze rijp. Maar hoe weet je dat precies? En wanneer kun je ze dan eten? Je leest het in dit artikel van MAX Vandaag.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.