E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pizza Robèrt

Robèrt maakt naast zoete, ook graag hartige gerechten. Zoals dit recept voor pizza, maar dan uiteraard à la Robèrt. Dit recept is voor 2 pizza's.

Hartig
Goed te doen
(27) reviews

Ingrediënten

Tomatensaus

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gram vleestomaten, ontveld, ontpit, in kleine blokjes
  • 0.5 winterpeen, fijngesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 4 takjes tijm
  • 1 theelepel verse oregano, fijngesneden
  • 1 theelepel verse basilicum, fijngesneden

Deeg

  • 150 gram durumtarwe
  • 2 gram verse gist
  • 3 gram zout
  • 90 milliliter water
  • 7 milliliter olijfolie

Bereiding

  • toppings naar keuze, bijvoorbeeld mozzarella, groene asperges, olijven

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • staafmixer
  • deegroller
  • bakplaat, licht ingevet en bestoven met bloem

Tomatensaus

  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig.
  • Voeg de knoflook toe en laat kort meebakken.
  • Voeg de tomaten, winterpeen en kruiden toe en laat alles op heel laag vuur sudderen tot het overtollige vocht verdampt is.
  • Mix de saus met een staafmixer glad.

Deeg

  • Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een soepel deeg; je moet er een vliesje van kunnen trekken.
  • Bol het deeg op en laat het in een kom, afgedekt met plastic, overnachten in de koelkast.
  • De volgende dag zit er zoveel rust in het deeg, dat het mooi soepel en elastisch is geworden.
  • Haal het deeg ca. 2 uur voordat je het wil verwerken uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad.
  • Verdeel het in 2 gelijke stukken.
  • Rol het deeg uit tot pizzabodems.
  • Verdeel per pizza 100 gram saus over het deeg en beleg met topping naar keuze.
  • Bak de pizza’s 8-10 minuten in de oven, liefst op een broodbaksteen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.