Terug

Pizza Robèrt

Robèrt maakt naast zoete, ook graag hartige gerechten. Zoals dit recept voor pizza, maar dan uiteraard à la Robèrt. Dit recept is voor 2 pizza's.

Goed te doen
(16) reviews

Ingrediënten

Tomatensaus

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gram vleestomaten, ontveld, ontpit, in kleine blokjes
  • 0.5 winterpeen, fijngesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 4 takjes tijm
  • 1 theelepel verse oregano, fijngesneden
  • 1 theelepel verse basilicum, fijngesneden

Deeg

  • 150 gram durumtarwe
  • 2 gram verse gist
  • 3 gram zout
  • 90 milliliter water
  • 7 milliliter olijfolie

Bereiding

  • toppings naar keuze, bijvoorbeeld mozzarella, groene asperges, olijven

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • staafmixer
  • deegroller
  • bakplaat, licht ingevet en bestoven met bloem

Tomatensaus

  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig.
  • Voeg de knoflook toe en laat kort meebakken.
  • Voeg de tomaten, winterpeen en kruiden toe en laat alles op heel laag vuur sudderen tot het overtollige vocht verdampt is.
  • Mix de saus met een staafmixer glad.

Deeg

  • Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een soepel deeg; je moet er een vliesje van kunnen trekken.
  • Bol het deeg op en laat het in een kom, afgedekt met plastic, overnachten in de koelkast.
  • De volgende dag zit er zoveel rust in het deeg, dat het mooi soepel en elastisch is geworden.
  • Haal het deeg ca. 2 uur voordat je het wil verwerken uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad.
  • Verdeel het in 2 gelijke stukken.
  • Rol het deeg uit tot pizzabodems.
  • Verdeel per pizza 100 gram saus over het deeg en beleg met topping naar keuze.
  • Bak de pizza’s 8-10 minuten in de oven, liefst op een broodbaksteen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.