
Wat te doen met overgebleven oliebollen?
Oliebollen zijn heerlijk, ook na oudejaars- en nieuwjaarsdag. Heb je een hele lading gebakken (of gekocht), maar zijn ze nog niet op? Maak dan van je overgebleven oliebollen, wentelteefjes, puddingbrood of crackers.
Wentelteefjes van oliebollen
- Snijd de oliebollen in plakjes.
- Kluts 3 eieren met 150 milliliter slagroom
- Haal de plakjes oliebol erdoor en leg ze op een ovenbakplaat, bestrooi ze met kaneelsuiker.
- Bak op 240 graden tot de oliebollen lekker knapperig zijn.
- Serveer meteen zodat ze nog warm zijn, met bijvoorbeeld vers fruit of nootjes.
Ovenschaal met oliebollenmix
- Snijd 6 oliebollen in plakjes en zet ze in een ingevette ovenschaal.
- Strooi er rozijnen of nootjes overheen.
- Verwarm kaneelsuiker (naar smaak), met 250 milliliter slagroom en 100 milliliter melk op laag vuur en meng door elkaar.
- Klop 2 eieren los, voeg het toe in de pan en roer door. Giet het over de oliebollenplakjes in de ovenschaal en zet in de oven voor +/- 35 minuten op 180 graden.
Crackers van oliebol
- Snijd dunne plakjes van de overgebleven oliebollen.
- Leg ze in de oven op 150 graden en laat ze lekker hard en knapperig worden.
- Besmeer met een laagje roomboter en smullen maar.
Met energie het nieuwe jaar in?
Met deze tips en recepten start je het jaar met goede energie!
Reageren
U kunt hieronder reageren op dit recept
Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.
Inloggen Registreren