E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dit maak je van je overgebleven oliebollen

Heb je na oud & nieuw nog een hele lading oliebollen over? Zonde om die weg te gooien! Dit kun je ermee maken.

Oliebollen Wentelteefjes

Wat te doen met overgebleven oliebollen?

Oliebollen zijn heerlijk, ook na oudejaars- en nieuwjaarsdag. Heb je een hele lading gebakken (of gekocht), maar zijn ze nog niet op? Maak dan van je overgebleven oliebollen, wentelteefjes, puddingbrood of crackers.

Wentelteefjes van oliebollen

  • Snijd de oliebollen in plakjes.
  • Kluts 3 eieren met 150 milliliter slagroom
  • Haal de plakjes oliebol erdoor en leg ze op een ovenbakplaat, bestrooi ze met kaneelsuiker.
  • Bak op 240 graden tot de oliebollen lekker knapperig zijn.
  • Serveer meteen zodat ze nog warm zijn, met bijvoorbeeld vers fruit of nootjes.
Ook oud brood over?

Check het wentelteefjes recept van Robèrt

Ovenschaal met oliebollenmix

  • Snijd 6 oliebollen in plakjes en zet ze in een ingevette ovenschaal.
  • Strooi er rozijnen of nootjes overheen.
  • Verwarm kaneelsuiker (naar smaak), met 250 milliliter slagroom en 100 milliliter melk op laag vuur en meng door elkaar.
  • Klop 2 eieren los, voeg het toe in de pan en roer door. Giet het over de oliebollenplakjes in de ovenschaal en zet het puddingbrood in de oven voor ongeveer 35 minuten op 180 graden.

Crackers van oliebol

  • Snijd dunne plakjes van de overgebleven oliebollen.
  • Leg ze in de oven op 150 graden en laat ze lekker hard en knapperig worden.
  • Besmeer met een laagje roomboter en smullen maar.

Met energie het nieuwe jaar in?

Met deze tips en recepten start je het jaar met goede energie!

Tips en recepten

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.