Terug

Wentelteefjes van Robèrt

Oud (krenten)brood weggooien? Niet doen! Je kunt er aangename wentelteefjes van maken.

Makkelijk
(3) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • enkele sneeën oud brood
  • 3 eieren
  • 150 milliliter slagroom
  • 1 grote appel (geschild)
  • 1 kaneelsuiker
  • 1 vanillevla
  • 1 beetje boter
  • 1 handje rozijnen

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 240 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Bereidingswijze

  • Kluts het ei met de room.
  • Haal de plakjes brood erdoor en leg ze op de bakplaat, bestrooi royaal met kaneelsuiker.
  • Smeer de appelplakken in met wat boter en leg ook op de bakplaat.
  • Bestrooi ook deze met kaneelsuiker.
  • Er moeten 2 keer zoveel plakjes brood liggen als appelplakken.
  • Bak op 240 graden tot het brood lekker knapperig is en de appel wat zachter.
  • Steek rondjes uit het brood zo groot als een appel (je kunt ook een beker of een glas gebruiken en er als het ware omheen snijden).
  • Leg een plakje brood op een bordje, daarop een plak appel.
  • Vul het gat van de appel met vanille vla (en eventueel rozijnen) en leg er weer een plakje brood op.
  • Serveer meteen zodat het nog lekker warm is.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.