E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Wentelteefjes van Robèrt

Oud (krenten)brood weggooien? Niet doen! Je kunt er aangename wentelteefjes van maken.

Brood
(9) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • enkele sneeën oud brood
  • 3 eieren
  • 150 milliliter slagroom
  • 1 grote appel (geschild)
  • 1 kaneelsuiker
  • 1 vanillevla
  • 1 beetje boter
  • 1 handje rozijnen

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 240 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Bereidingswijze

  • Kluts het ei met de room.
  • Haal de plakjes brood erdoor en leg ze op de bakplaat, bestrooi royaal met kaneelsuiker.
  • Smeer de appelplakken in met wat boter en leg ook op de bakplaat.
  • Bestrooi ook deze met kaneelsuiker.
  • Er moeten 2 keer zoveel plakjes brood liggen als appelplakken.
  • Bak op 240 graden tot het brood lekker knapperig is en de appel wat zachter.
  • Steek rondjes uit het brood zo groot als een appel (je kunt ook een beker of een glas gebruiken en er als het ware omheen snijden).
  • Leg een plakje brood op een bordje, daarop een plak appel.
  • Vul het gat van de appel met vanille vla (en eventueel rozijnen) en leg er weer een plakje brood op.
  • Serveer meteen zodat het nog lekker warm is.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.