
Een klassieke tiramisu bestaat uit lange vingers, mascarpone, koffie, eieren en drank. Deze balletjes bevatten geen eieren en geen drank. Er gaat wel espresso in, maar een kleine hoeveelheid. De balletjes zelf zijn al super lekker, maar wij vonden ze nog beter smaken met mascarponecrème.
Tiramisu balletjes met mascarponecrème
Met dit recept maak je ongeveer 40 kleine balletjes.
Dit heb je nodig:
Voor de balletjes
- 200 gram lange vingers
- 200 gram mascarpone
- 2 theelepels poedersuiker
- 1 shot espresso
- Cacaopoeder
Voor de mascarponecrème
- 200 milliliter slagroom
- 150 gram mascarpone
- 2 theelepels poedersuiker
Benodigdheden:
- Blender
- Beslagkom
- Bordje
- Schaaltje
- Aluminium- of plasticfolie
- (Hand)mixer
Zo maak je het
Tiramisu balletjes
- Breek de lange vingers in een paar stukken en stop ze in de blender. Verkruimel het tot poeder. Doe dit in delen.
- Doe het lange vinger poeder in een beslagkom.
- Voeg mascarpone, poedersuiker en espresso toe.
- Meng dit door elkaar. Het beste gaat dit met de hand.
- Rol er kleine balletjes van.
- Doe de cacao in een klein schaaltje.
- Rol hier 1 voor 1 de balletjes doorheen en leg op een bord.
- Dek af met folie en zet koud in de koelkast.
Mascarponecrème
- Klop de slagroom op in een beslagkom met een (hand)mixer. Klop het lobbig, maar niet helemaal stijf.
- Voeg poedersuiker en mascarpone toe en mix tot het één geheel is.
Afwerking
- Haal de tiramisu balletjes uit de koelkast.
- Leg alle balletjes op een schaal en doe de mascarponecrème in een bakje erbij.
- Of geef ieder z’n eigen glaasje met crème en balletjes.
Liever aan de slag met klassieke tiramisu?
Meer met tiramisu
Wil je meer tiramisu variaties? We hebben er een heleboel voor je!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.