E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Een echte paastaart: Simnel cake

Zoek je een origineel recept voor Pasen? Probeer dan eens deze Simnel cake. Gevuld met heerlijke vruchten en kruiden.

Simnel cake

Wat is een Simnel cake?

Simnel cake is een echte fruitige Paascake gevuld met verschillende kruiden. Het recept komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Bovenop de taart vind je 12 marsepeinen bollen die staan voor de discipelen van Jezus. Vaak wordt de cake ook gemaakt met 11 bollen, dan wordt Judas niet meegeteld.

Dit heb je nodig

Ingrediënten:

  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 500 gram gedroogde vruchten (dadels, rozijnen, kersen)
  • 1 theelepel kaneel (naar smaak)
  • 1 theelepel Kruidenmix (bijvoorbeeld deze chai kruidenmix)
  • 3 eieren
  • 175 gram gesmolten boter
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk
  • +/- 500 gram marsepein

Bakbenodigdheden:

  • Mengkom
  • Ronde bakvorm 20 centimeter
  • Mixer
  • Spatel
  • Deegroller

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de bakvorm in.
  • Snijd de vruchten in stukjes.
  • Meng alle ingrediënten in een mengkom en spatel de vruchten er doorheen.
  • Doe het beslag in de bakvorm en bak voor ongeveer 1,5 uur (check af en toe of de cake gaar is).
  • Rol de marsepein uit en snijd een cirkel uit zo groot als je taart (met een gekarteld randje als je dat mooi vindt). Smeer eventueel een beetje abrikozenjam over de cake zodat de marsepein goed op de plek blijft. Je hoeft alleen de bovenkant te bekleden.
  • Rol dan 11 kleine bollen en leg die bovenop de taart.

Zelf marsepein maken doe je zo

Paas Simnel cake

Wil je je Simnel cake in een (extra) Paasjasje steken? Voeg dan nog paaseieren en figuurtjes toe.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.