E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bakken zonder ei

Eieren worden duurder. Maar gelukkig hoef je daarvoor je bakspullen niet in de kast te laten staan. Er is een oplossing voor!

Eieren BW

Eieren duurder

Eieren worden steeds duurder. Dat ligt aan de prijzen van het voer van kippen, maar ook aan de vogelgriep, waardoor het aanbod eieren terugliep. Gelukkig is er een oplossing.

Bakken zonder eieren

Vind je een doosje eitjes te duur, maar wil je toch bakken? Dan hebben we goed nieuws: je kunt gelukkig ook heel goed bakken zonder eieren. Daarmee maak je je baksels ook nog eens vegan (mits je natuurlijk ook andere dierlijke producten weglaat).

Vervangers van ei

Ei zorgt voor binding, luchtigheid en smaak. Je kunt ei weglaten in je recept, maar dan heb je andere hulpmiddeltjes nodig die deze functie vervullen. Dat zijn bijvoorbeeld aquafaba, xanthaangom en bakpoeder. In deze vegan eierkoeken gebruik je kala namak, zwavelvout dat qua geur en smaak doet denken aan eieren. Lees in onderstaand artikel meer over de verschillende vervangende ingrediënten (en hoe je ermee bakt).

Bakken zonder ei 

Het verschil tussen witte en bruine eieren

Ondanks dat alle eieren duurder worden, kun je toch een verschil zien tussen eieren. De prijs van de witte is namelijk anders dan bruine eieren. Bruine eieren zijn duurder dan witte eieren. Maar waar ligt dat aan? Bruine eieren zijn meestal iets groter. De kip heeft daardoor meer voer nodig en daar gaat dus meer geld in zitten. Wil je dus toch een eitje? Dan kun je, qua prijs, beter kiezen voor de witte variant.

Vrije-uitloopeieren

Er liggen geen vrije-uitloopeieren meer in de supermarkt. Lees op de website MAX Vandaag hoe dat komt.

Dit is de reden

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.