E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zineb: "Heel Holland Bakt moet je ooit eens in je leven meemaken"

Zineb schopt het in seizoen 10 van Heel Holland Bakt tot de finale! Ze beantwoordt 10 vragen over haar deelname.

Zineb BW

Finalist Zineb over haar deelname

Ze leerde bakken van haar moeder, Zineb bakt nog veel uit haar handgeschreven receptenboekje. Door mee te doen aan Heel Holland Bakt ging ze volledig uit haar comfortzone, maar ze vond het een heel bijzonder avontuur. “Ik ben van mening dat het is iets wat je ooit een keer in je leven moet meemaken.” Haar deelname aan seizoen 10 rondt Zineb af met antwoorden op 10 vragen.

1. Omschrijf jezelf als bakker

“Een beheerste en stressbestendige bakster. Ik weet waar ik mee bezig ben en raak niet gauw in paniek.”

2. Van welk baksel werd je als kind heel blij?

“Van alle lekkere dingen die mijn moeder maakte. Van haar heb ik het koken en bakken overgenomen. Mijn moeder was altijd in de keuken bezig. Alle koekjes die ze maakte vond ik altijd zo lekker, waarschijnlijk houd ik daardoor ook meer van koekjes dan van taart.”

3. Waar haal je je bakinspiratie vandaan?

“Door naar heel veel bak- en kookprogramma’s te kijken, maar ook haal ik inspiratie uit kook- en bakboeken en magazines. Soms probeer ik aan de recepten mijn eigen draai te geven, door ingrediënten weg te laten of te vervangen. In sommige gevallen probeer mijn baksels ook een Marokkaanse touch te geven.”

4. Wat bak je voor een feestje?

“Ik heb niet echt een signatuurbaksel. Het liefst probeer ik graag nieuwe dingen uit. Vaak kan ik niet kiezen, dus maak ik meerdere soorten baksels waarvan iedereen graag een stukje van lust.”

5. Hoe heb je je deelname ervaren?

“Het was een ware beleving, in positieve zin. In het begin vond ik het heel spannend. Het is totaal uit mijn comfortzone. Dat ik aan het programma meedeed, was voor mijn familie dan ook een aangename verrassing. Ik ben van mening dat het is iets wat je ooit een keer in je leven moet meemaken. In de tent was de sfeer met de medekandidaten en mensen achter de schermen ontzettend gezellig. We maakten er een gezamenlijk feestje van. Naarmate we verder kwamen merkte je meer het wedstrijdgevoel: ieder voor zich en gefocust blijven werken. Het hielp mij om meer in mijn eigen bubbel te blijven.”

6. Wat er ging er super goed in de tent?

“Mezelf durven zijn en mijn talent voor het bakken te laten zien. In nieuwe omgevingen kan het soms even duren voordat ik mijn draai vind. Gelukkig gaf het samenzijn met de groep mij een geruststellend gevoel, waardoor ik rustig en vertrouwd mijn gang kon gaan.”

7. Wat heb je geleerd in de tent?

“Vertrouw op je eigen gevoel en laat je niet afleiden door trucjes op internet, tenzij je het zelf eerst thuis geprobeerd hebt. Daarnaast heb ik ook enorm veel over mezelf geleerd. Zo ben ik erachter gekomen dat ik hoge eisen aan mezelf stel. Dat is goed, maar soms mag ik wel wat milder en liefdevoller zijn naar mezelf. Robèrt leerde me trouwens ook om een brander bij de botercrème te houden, nadat die voor de zoveelste keer door de kou in de schift schoot. Daardoor werd het echt prachtig zijdezacht.”

8. Welk baksel van jezelf geef je een dikke 10? Kransekake met cacao en sinaasappel

“Dat is moeilijk te zeggen omdat ik alles met zoveel liefde en zorg heb gemaakt. Ik heb daarom meerdere favorieten. De kransekake vond ik erg leuk om te maken. Van tevoren vroeg ik me af hoe ik alles af zou krijgen in 3 uur, maar het lukte. De tarte tatin en soesjestoren met de karamelaflevering lukten ook goed. En tijdens de koekjesaflevering maakte ik als spektakelstuk Marokkaanse koekjes die ik thuis ook graag eet, dus ook dat was een favoriet.”

9. Welke opdracht heb je in je hoofd al 10 keer overgedaan? macarontaart

“De macarontaart heb ik compleet verprutst. Alles ging mis! Gelukkig stond er uiteindelijk wat, was het enigszins herkenbaar en smaakte het goed. Maar tijdens het bakken ging ik opeens allemaal gekke dingen doen, zoals een macaron bakken op een siliconenmat, terwijl ik dat thuis altijd op bakpapier doe. Nee, dat soort dingen moet je gewoon niet doen in de tent.”

10. Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

“Mijn droom is om ooit een eigen cafeetje te openen. Niet zomaar een café, maar een ontmoetingsplek voor jongeren en mensen die hulp nodig hebben. Zij hebben vaak een luisterend oor nodig die ik hen graag wil bieden. Het zou dan ook leuk zijn om andere mensen uitnodigen om te komen spreken. Natuurlijk onder het genot van iets wat ik zelf gebakken heb. Het lijkt me heel mooi om die 2 dingen met elkaar te combineren.”

Alles over Zineb

Wil je meer zien van finalist Zineb?

KANDIDAAT Zineb

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.