E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Fons: “Gelukkig is de bakvlam inmiddels weer aangewakkerd”

Kandidaat Fons moet na de eerste aflevering de tent helaas verlaten. Hij beantwoordt 10 vragen!

Fons (2) BW

Kandidaat Fons verlaat de Heel Holland Bakt tent

Fons (21) is de jongste bakker in de tent. Hij woont bij zijn ouders in Leeuwarden en studeert. Fons omschrijft zichzelf als een eigenwijze bakker die weet wat hij wil. Helaas moet Fons de tent na het eerste bakweekend verlaten. “Ook al duurde mijn deelname niet lang, ik vond het superleuk.” Zijn deelname aan seizoen 10, rondt Fons af met antwoorden op 10 vragen.

1. Omschrijf jezelf als bakker

Elke maand kies ik een recept uit een land waarin ik me helemaal verdiep. In mijn baksels verwerk ik graag alcohol, ik ben student dus dan weet je het wel…. Ik ben dan ook de jongste kandidaat van dit seizoen. Je kunt me omschrijven als een eigenwijze bakker, die weet wat hij wil. Daarnaast ben ik ook een chaotische bakker, plannen is niet mijn sterkste punt, dat bleek ook wel in de tent. Ik hou niet van ingewikkelde baksels. De smaken mogen complex zijn, maar het uiterlijk simpel. Ik heb een passie voor het combineren van verschillende smaken en recepten.

2. Van welk baksel werd je als kind heel blij?

Als kind werd ik altijd blij van kwarktaart met lange vingers en mandarijntjes. Een echte klassieker in onze familie. Het is een recept van mijn oma, die nog steeds gemaakt wordt op verjaardagen. Nu mijn oma er niet meer is, maken mijn moeder en ik hem.

3. Waar haal je je bakinspiratie vandaan?

Zoals veel bakkers van mijn generatie haal ik mijn inspiratie van Instagram en internet, zoals van de site van Heel Holland Bakt. Vervolgens kijk ik hoe ik er mijn eigen draai aan kan geven. Mijn versies van recepten schrijf ik dan in een klein boekje: mijn eigen receptenboekje.

4. Wat maak je voor een feestje?

Ik sta bekend om mijn brownies en blondies. Die lukken namelijk altijd! Voor mijn vaders verjaardag bak ik jaarlijks zo’n 200 stuks. Hij werkt op een mbo-school in Leeuwarden en hij deelt ze dan uit aan studenten en docenten. Daar zijn ze altijd een succes!

5. Hoe heb je je deelname ervaren?

Ook al duurde mijn deelname niet lang, ik vond het superleuk. Ik had helaas moeite met de tijdsdruk van de opdrachten. Geef me een middag de tijd en ik zet een mooie taart neer. Maar datzelfde doen binnen 3 uur is echt wat anders. Ter voorbereiding aan mijn deelname heb ik veel gebakken, maar toen ik de tent verliet was het plezier in de keuken wel even weg. Gelukkig is de bakvlam inmiddels weer aangewakkerd en bak ik weer graag.

6. Wat ging er super goed in de tent?

Ik heb echt kunnen genieten van mijn deelname! Daar ben ik heel blij mee. En ik ben trots op de eerste taart die ik gemaakt heb, die was goed gelukt.

Roodkapje 2.0

7. Wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd niet direct te beginnen, maar altijd het recept eerst goed door te lezen. Thuis loop ik daar ook wel eens tegenaan, dan blijkt halverwege het recept dat ik niet alle ingrediënten in huis heb…

8. Welk baksel van jezelf geef je een dikke 10?

Al mijn baksels als je kijkt naar inzet; ik deed namelijk echt mijn best. Maar het meest trots op de leadertaart van Heel Holland Bakt. Een witte chocoladetaart met munt en een crème van pure chocolade, rum en verse frambozen.

9. Welke opdracht heb je in je hoofd 10 keer overgedaan?

Mijn laatste taart. Thuis maakte ik hem goed, alleen in de tent had ik te weinig tijd. Ik denk dat het stuk liep op mijn planning. Maar dat ik in de tent heb gestaan, al was het maar 1 week, pakt niemand mij meer af.

10. Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Ik heb een grote liefde voor Italië. Misschien heb ik over 10 jaar wel een bakkerijtje in een bergdorpje in Italië!

Alles over Fons

Wil je meer zien van deelnemer Fons?

Kandidaat Fons

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.