E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Roodkapje 2.0

Munt en chocolade combineren is gewaagd, in deze chocoladetaart overheerst de munt niet! De donkere rum geeft hem een extra warme smaak.

Fons

Recept van
Fons

Taart
(10) reviews

Ingrediënten

Witte chocolade-muntganache

  • 250 gram witte chocolade
  • 125 milliliter ongeklopte slagroom
  • 3-4 theelepels pepermuntextract 
  • 3 takjes verse munt

Pure chocoladeganache met rum

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 10-20 gram boter 
  • 40 milliliter donkere rum

Frambozensiroop

  • 95 gram frambozen 
  • 100 gram suiker
  • 120 milliliter water

Chocoladebiscuit

  • 600 gram bloem 
  • 21 gram bakpoeder 
  • 15 gram baking soda 
  • 12 gram zout 
  • 200 gram cacaopoeder 
  • 675 gram fijne kristalsuiker 
  • 6 eieren 
  • 792 milliliter water
  • 8 milliliter vanille-extract

Chocoladeschotsen

  • 250 gram melkchocolade
  • 250 gram pure chocolade

Garnering

  • 450 verse frambozen
  • 2 takjes verse munt

Bereidingswijze

Chocoladetaart met munt

Deze warme chocoladetaart maak je met verschillende soorten chocolade; wit, puur én melkchocolade. De munt en de frambozen maken hem lekker fris. Even oefenen op de chocoladeschotsen en je taart ziet er direct feestelijk uit!

 

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Drie taartvormen met een diameter van 22 centimeter
  • Flacon met spuitmondje
  • Marmeren plaat 
  • Paletmes
  • Bakpapier
  • Bankschraper
  • Thermometer

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Chocoladetaart

  • Vet de taartvormen in met boter en bekleed de onderkant van het bakblik met een stukje bakpapier. 
  • Zeef de bloem, baking soda, het bakpoeder en zout in een kom.
  • Meng dit goed door elkaar met een garde. 
  • Weeg in een andere kom het cacaopoeder af.
  • Kook het water en giet dit in de kom met het cacaopoeder. 
  • Klop dit met een garde tot een gladde massa.
  • Mix de boter en suiker met de platte menghaak in 8 minuten licht en romig.
  • Klop na 8 minuten de eieren er per 2 doorheen.
  • Schraap tussendoor de zijkanten zodat alles goed gemengd wordt.
  • Voeg de bloemmix en cacao om en om toe zodra het ei goed is opgenomen.
  • Verdeel het beslag over de vormen en bak voor 45 minuten. 
  • Laat afkoelen.

Wittechocolade-muntganache

  • Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot net onder het kookpunt. 
  • Snijd de witte chocolade in kleine stukjes zodat het sneller smelt. 
  • Doe de chocolade in een kom en overgiet met de warme slagroom.
  • Zet 5 minuten apart om te laten smelten.
  • Hak ondertussen de munt in kleine stukjes. 
  • Voeg na 5 minuten de verse munt en het muntextract toe aan het wittechocolademengsel.
  • Mix dit met een staafmixer tot een glanzend geheel. 
  • Zet apart in de koelkast.

Purechocoladeganache met rum

  • Verwarm de slagroom en rum in een steelpan tot tegen het kookpunt. 
  • Hak de pure chocolade in kleine stukjes en doe in een kom. 
  • Giet de warme slagroom en rum over de chocolade en laat 5 minuten smelten. 
  • Voeg de boter toe en mix met een staafmixer tot een glanzend geheel. 
  • Zet apart in de koelkast.

Chocoladeschotsen

  • Smelt de melkchocolade au bain-marie. 
  • Giet tweederde van de chocolade op een marmeren plaat en tempereer met een bakschraper en een paletmes.
  • Giet de chocolade terug bij de nog warme chocolade zodra het dik begint te worden.
  • Roer goed door. 
  • Smeer de chocolade uit op bakpapier en laat afkoelen.
  • Breek de plaat chocolade als hij hard is in schotsen. 
  • Herhaal dit voor de pure chocolade.

Frambozensiroop

  • Verwarm het water en de suiker in een steelpan en roer goed door. 
  • Voeg de frambozen toe en laat inkoken. 
  • Meng na een tijdje alles fijn met een staafmixer en zeef de frambozensiroop. 
  • Giet het gezeefde vocht in een flesje en zet opzij.

Opbouw van de chocoladetaart

  • Haal de chocoladecakes uit de vormen. 
  • Snijd de chocoladecakes horizontaal doormidden.
  • Leg de eerste laag cake plat op de presenteerschaal. 
  • Besprenkel de cake met frambozensiroop.
  • Smeer de cake in met een laag wittechocolade-muntganache.
  • Herhaal dit voor iedere laag.
  • Smeer de cake hierna in met de purechocoladeganache met rum.
  • Plaats de frambozen ondersteboven op de chocoladetaart.
  • Plak de schotsen dakpansgewijs tegen de zijkant. 

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.