
Eieren, suiker en vanille: deze 3 ingrediënten maken een fantastische smaakcombinatie. De hoogste tijd om deze toppers een podium te geven en te vertellen wat je ermee kunt maken.
Hollandse vla
Stiekem is dit nog steeds onze guilty pleasure: vanillevla. Als toetje, als je keelpijn hebt, of gewoon een schaaltje tussendoor: probeer maar eens nee te zeggen tegen vanillevla. In dit recept lees je hoe je het zelf maakt! Je kunt er vervolgens ook nog eens een heerlijke trifle mee maken.
Custard
Custard is een mengsel van eidooiers, melk en suikers dat dikker wordt nadat je het warmer maakt in een pannetje. Ons favoriete recept (met stip op 1 ) met custard is Pastel de nata. Dit is hoe je deze bladerdeeggebakjes zelf maakt!
Ook lekker met custard: crème brûlée en Flan Patissier.
Crème anglaise
Crème anglaise: deze vanillesaus wordt vaak geserveerd wordt bij taarten of desserts. Als wij het zien staan op de menukaart, zijn we direct om. Het is dunner dan vanillevla en custard, je gebruikt het vaak als saus. In dit recept zie je hoe je het maakt. Een gouden combi met broodpudding met rumrozijnen.
Advocaat
In dit lijstje met romige, gele goedjes mag advocaat natuurlijk niet ontbreken. Ook advocaat maak je met eieren en vanille. En de alcohol geeft het die lekkere tic! Advocaat hoort echt niet alleen in een glaasje met slagroom, je kunt er ook heerlijk mee bakken.
Crème pâtissière (banketbakkersroom)
En dan is er tot slot nog crème pâtissière, banketbakkersroom. Dat is veel dikker dan crème anglaise en smaakt fantastisch in een puddingbroodje. Je kunt het ook gebruiken als vulling van je soezen, eclairs en sloffen. In dit recept lees je hoe je het zelf maakt (de lavendel uit dit recept kun je weglaten).
Alles over vanille
Vanille is een van de meest gebruikte smaakmakers in de patisserie. Niet zo gek, want het is heel erg lekker zacht van smaak en past (bijna) overal bij. En het handige is: je kunt vanille in veel verschillende soorten en maten kopen. Van hele vanillepeulen tot vanillesuiker, -pasta, -extract of -aroma. Wat is nou het verschil tussen al die vormen? En waar moet je op letten bij het kopen?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.