E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Geel en romig: de perfecte combinatie van eieren, suiker en vanille

custard-schaaltjes-1920

Eieren, suiker en vanille: deze 3 ingrediënten maken een fantastische smaakcombinatie. De hoogste tijd om deze toppers een podium te geven en te vertellen wat je ermee kunt maken.

Hollandse vla

Stiekem is dit nog steeds onze guilty pleasure: vanillevla. Als toetje, als je keelpijn hebt, of gewoon een schaaltje tussendoor: probeer maar eens nee te zeggen tegen vanillevla. In dit recept lees je hoe je het zelf maakt! Je kunt er vervolgens ook nog eens een heerlijke trifle mee maken.

ZELF VANILLEVLA MAKEN

Portugees gebakje: De Pastel de nataCustard

Custard is een mengsel van eidooiers, melk en suikers dat dikker wordt nadat je het warmer maakt in een pannetje. Ons favoriete recept (met stip op 1 ) met custard is Pastel de nata. Dit is hoe je deze bladerdeeggebakjes zelf maakt!

Recept Pastel de nata

Ook lekker met custard: crème brûlée en Flan Patissier.

Creme anglaiseCrème anglaise

Crème anglaise: deze vanillesaus wordt vaak geserveerd wordt bij taarten of desserts. Als wij het zien staan op de menukaart, zijn we direct om. Het is dunner dan vanillevla en custard, je gebruikt het vaak als saus. In dit recept zie je hoe je het maakt. Een gouden combi met broodpudding met rumrozijnen.

Crème anglaise maken

advocaatAdvocaat

In dit lijstje met romige, gele goedjes mag advocaat natuurlijk niet ontbreken. Ook advocaat maak je met eieren en vanille. En de alcohol geeft het die lekkere tic! Advocaat hoort echt niet alleen in een glaasje met slagroom, je kunt er ook heerlijk mee bakken.

Zo bak je met advocaat

Eclairs met banketbakkersroomCrème pâtissière (banketbakkersroom)

En dan is er tot slot nog crème pâtissière, banketbakkersroom. Dat is veel dikker dan crème anglaise en smaakt fantastisch in een puddingbroodje. Je kunt het ook gebruiken als vulling van je soezen, eclairs en sloffen. In dit recept lees je hoe je het zelf maakt (de lavendel uit dit recept kun je weglaten).

Banketbakkersroom maken

Een bakje vanille extract met vanillestokjes ernaastAlles over vanille

Vanille is een van de meest gebruikte smaakmakers in de patisserie. Niet zo gek, want het is heel erg lekker zacht van smaak en past (bijna) overal bij. En het handige is: je kunt vanille in veel verschillende soorten en maten kopen. Van hele vanillepeulen tot vanillesuiker, -pasta, -extract of -aroma. Wat is nou het verschil tussen al die vormen? En waar moet je op letten bij het kopen?

Alles over vanille

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.