E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Gezond snacken met frozen yoghurt barks

Frozen yoghurt barks zijn lekker, gezond én super makkelijk om te maken! Met dit recept heb je in een handomdraai een gezonde snack gemaakt.

yoghurtbarn-1920x1080-2

Zin in een fris tussendoortje, maar wil je gezonder snoepen? Frozen yoghurt barks zijn een lekkere, makkelijke en gezonde snack! Je maakt deze barks met (uiteraard!) yoghurt, diepvriesfruit, noten en eventuele andere toppings.

Wil je liever een vegan variant maken, gebruik dan sojakwark of haver-of kokosyoghurt. Ze zijn zo klaar, al moet je ze wel een paar uur in de vriezer zetten zodat ze goed hard worden.

frozen yoghurt barsZo maak je frozen yoghurt barks

Frozen yoghurt barks maken, dat kan werkelijk iedereen. En je kunt ze ook nog eens helemaal naar eigen smaak maken. Voeg er diepvriesfruit naar keuze aan toe en noten die je lekker vindt. Je kunt zelfs gedroogd fruit aan je bars toevoegen! Bijvoorbeeld rozijnen of dadels, vijgen of abrikozen in kleine stukjes.

Dit heb je nodig

  • Ovenschaal (die in de vriezer past!) bekleed met bakpapier
  • 300 gram Griekse yoghurt (of een plantaardig alternatief)
  • 200 gram diepvriesfruit naar keuze (mango, aardbeien, blauwe bessen, frambozen, etc.)
  • 25 gram ongezouten noten
  • 1 theelepel vanille extract
  • Optioneel: 2 eetlepels honing
  • Optioneel: handje gedroogd fruit

Zo maak je de barks

Meng het vanille-extract door de yoghurt en voeg indien gewenst honing toe. Roer goed door en verdeel de yoghurt over je ovenschaal. Strijk glad met een lepel of bakspatel. Verdeel je fruit, noten en eventuele andere toppings over de yoghurt. Zet de schaal minstens 4 uur in de vriezer. Haal de schaal zo’n 10 minuten voor gebruik uit de vriezer en snijd of breek in stukken en klaar zijn je frozen yoghurt barks. Eet smakelijk!

Meer genieten van bevroren yoghurt? Met deze recepten maak je frozen yoghurt cups en meer gezonde toetjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.