E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Handig: zo haal je ijs schepklaar uit de vriezer

Met deze handige tip blijft je ijs zacht in de vriezer. Zo kun je ijs direct uit de bak scheppen en belangrijker: gelijk opeten!

roomijs-bewaren-192

De ultieme verfrissing op een zomerse dag: IJS! Schepijs, waterijs, gezond ijs of cookie dough ijs met brokken chocola erin; voor elk verlangen en elke stemming is er wel een passend ijsje te vinden.

Met deze tip blijft je ijs zacht

Pak je een bak ijs uit de vriezer omdat je er zo’n zin in hebt, is het ijs keihard en moet je wachten… Balen! Met deze tip komt je ijs zachter uit de vriezer en kun je direct beginnen met scheppen! Ijs blijft namelijk zachter en lekker smeuïg als je om de bak ijs in een afgesloten plastic zak in de vriezer legt. Gebruik daar bijvoorbeeld een hersluitbaar diepvrieszakje met zipsluiting voor. Vervolgens kun je het ijs er het beste met een ijsschep of lepel uithalen. Houd de lepel of schep eerst even onder een kraan met heet water voor de mooiste bolletjes!

Zak vergeten?

Ben je vergeten om je ijs in een zakje in de vriezer te leggen? Je kunt je bak ijs dan het beste in de koelkast laten ontdooien. Op het aanrecht zetten gaat misschien sneller, maar zo ontdooit het erg ongelijk. Haal de bak zo’n half uur voor je het wilt eten uit de vriezer en zet het in de koelkast.

Zelf ijs maken

Heb jij wel eens zelf ijs gemaakt? Da’s simpeler dan je misschien denkt en het scheelt je wachten in de lange rij voor de ijssalon. Hier vind je een handig basisrecept met slagroom en gecondenseerde melk. waarmee je naar smaak mee kunt variëren.

Recept voor ijs zonder ijsmachine

Liever gezond ijs van banaan maken? Daar kun je je hersluitbare diepvrieszakje weer voor gebruiken! Dat recept vind je hier (onderaan de pagina).

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.