E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hidde bakt nog een keer

Hidde heeft echt genoten. Hij is trots dat hij het in 2021 tot de halve finale heeft geschopt! Hij blikt nog één keer terug.

hidde-2021

Hidde bakt nog een keer

Het bakavontuur in de tent van nuchtere Fries Hidde startte in 2016. In de tweede aflevering verlaat hij dan helaas de tent. Van HHB Nog een keer heeft hij echt genoten. Hij is trots dat hij het in 2021 tot de halve finale heeft geschopt! Hidde blikt nog één keer terug.

 

Mijn beste signatuurbaksel allertijden is:

Appeltaart van HiddeDe appeltaart die ik in de eerste ronde heb gemaakt, dat vond ik echt een toptaart. De carachoconotti-taart viel thuis enorm in de smaak.

 

Dit moment in de tent vergeet ik nooit meer:

Het weekend dat zo goed ging dat ik bijna Meesterbakker werd. Dat was een heel fijn weekend! Het was vooral erg leuk dat de Charlotte Russe zo goed gelukt was.

 

Dit zou ik graag over willen doen:

De technische opdracht waarbij we luxe gevlochten broodjes moesten maken. Die opdracht ging helemaal mis, terwijl thuis het brood bakken juist mijn ding is.

 

Dit heb ik in de HHB-tent geleerd:

Ook al dreigt het mis te gaan, ik blijf rustig en maak er maar het beste van. Ik weet dat ik het thuis wel kan.

 

Zo bereid ik me voor op een bakweekend in de tent:

Thuis oefen ik veel. Vervolgens zoek ik op tijd de spullen bij elkaar en zorg dat ze klaarliggen. Daarnaast probeer ik goed te slapen, ondanks de stress.

 

Deze opdracht heeft me bloed, zweet en geschifte slagroom gekost:

Foto van HiddeDe gevouwen chocoladetaart, de ‘carachoconotti-taart’, wat een stress… Maar het was me wél gelukt!

 

Deze bakker bewonder ik enorm:

Ik heb heel veel op met Hidde de Brabander, zeker nadat ik hem ontmoet heb. Hij zegt waar het op staat en bakt hele mooie dingen. Daarnaast ben ik ook altijd een beetje fan geweest van Rudolph van Veen.

 

Zo is het om een echte HHBN’er te zijn:

Het is erg leuk om zo nu en dan herkend te worden en een praatje te maken met mensen die ik helemaal niet ken, maar eigenlijk ben ik er ook wel heel nuchter onder.

 

Dit leven is er ná de HHB-tent:

Ik hoop eigenlijk dat er misschien wat meer deuren voor mij opengaan, zodat ik meer op bakgebied kan en mag doen, zoals het geven van workshops.

 

Meer van Hidde zien?

Bekijk hier meer van Hidde.

Alles over Hidde

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.