E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dagmar

Hoe kijkt Dagmar terug op haar deelname?

dagmar_2016HHB0533_192016

Hoe kijkt Dagmar terug op haar deelname?

“Voordat ik fan werd van Heel Holland Bakt was ik al fan van The Great British Bake Off. Ik kijk altijd met veel plezier naar beide programma’s. Veel mensen in mijn omgeving zeiden dat ik me een keer moest opgeven. Deelnemen leek me leuk, maar ook eng. Omdat ik zoveel van bakken houd heb ik mezelf toch opgegeven.“

 

Werken in de tent

“Het is ontzettend leuk om in de baktent te staan, maar het is ook heel erg spannend. In de tent bakken is veel moeilijker dan thuis bakken. Je hebt veel tijdsdruk en je werkt met materiaal dat je niet kent. Ik moest daar heel erg aan wennen. Het betekent dat je het voor jezelf niet direct te lastig moet maken.”

 

Een leuke groep

“Met de andere kandidaten heb ik nog veel contact, het is echt een leuke groep. Als je eruit ligt is het niet alleen jammer omdat je niet kunt bewijzen dat je goed kunt bakken, je mist ook de groep.”

 

Niet gaar

“Dit was de zesde keer dat ik de tulband maakte en eerder is het nooit fout gegaan. Maar de oven in de tent moest hoger dan de oven thuis, daarom was de tulband niet gaar. Gelukkig vond de jury de smaak wel lekker!”

 

Balen

“Ik heb absoluut geen spijt dat ik heb meegedaan, ik vind het een geweldige belevenis en ik heb ontzettend genoten. Maar ik baal ervan dat ik er zo snel uitgevlogen ben. Je hoopt toch dat je verder komt. Ik heb zelfs nog gegrapt; ‘Mag ik volgend jaar niet nog een keer meedoen?’ Ik had zo graag willen laten zien wat ik kan!”

 


Smaakt naar meer

Woensdag 7 september is Dagmar te gast in ­Smaakt naar meer, om 21.25 uur op NPO 1.

Meer weten over Dagmar?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.