E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Ken jij deze 6 voordelen van bakken met peulvruchten al?

Peulvruchten hebben nog altijd een beetje een stoffig imago. En misschien klinkt het helemaal gek om ze te verwerken in een taart of cake. Toch heeft bakken met peulvruchten meer voordelen dan je denkt!

bakken-met-peulvruchten-1920

Als je gaat bakken, dan denk je meestal niet gelijk aan peulvruchten. Maar gelukkig worden ze weer steeds populairder in de keuken! Want het heeft veel voordelen om in je gebakje gebruik te maken van bijvoorbeeld kikkererwtenmeel, bruine of witte bonen.

1. Hogere voedingswaarde

Peulvruchten -zoals bonen, linzen en kikkererwten-, zijn rijk aan eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Alleen dat is al een goede reden om ze toe te voegen aan je baksel!

2. Meer voedingsvezels in je gebak

Peulvruchten zijn een uitstekende bron van voedingsvezels. En die zijn weer belangrijk voor je spijsvertering en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.

3. Het maakt je baksel minder vet

Peulvruchten zijn van nature vetarm. Dat maakt ze een gezonde toevoeging aan je gebakje.

4. Het maakt je baksel smeuïger

Verschillende peulvruchten, zoals zwarte bonen of kikkererwten, maken je baksel extra smeuïg. Zonder dat het ten koste gaat van de smaak!

5. Je kunt er makkelijk glutenvrij en vegan mee bakken

Ben je vegan, of volg je een glutenvrij dieet? Peulvruchten kunnen dan een goed alternatief zijn in je baksel.

6. Je hebt langer een vol gevoel

De combinatie van eiwitten en vezels kan helpen om je langer een gevoel van verzadiging te geven. Je zit dus langer vol na dat lekkere taartje.

Ga je aan de bak met peulvruchten dan kun je je baksels dus niet alleen voedzamer maken, het zorgt ook voor betere textuur, smeuïgheid en verzadiging. Zeker het uitproberen waard! Maak bijvoorbeeld brownies van zwarte bonen, of gebruik cannellini bonen voor je kwarktaartbodem.

4 X LEKKERE RECEPTEN MET PEULVRUCHTEN

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.