E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Klassieker met een twist: carrot cake in koekjesvorm

Carrot cake, maar dán in koekjesvorm. Het beste van 2 werelden, als je het ons vraagt! 

carrot cake koekjes

Als je gek bent op carrot cake én op koekjes, dan is dit recept zeker iets voor jou. Want we maken namelijk carrot cake koekjes! Met een vulling van roomkaas. Dat is toch een ware traktatie voor jezelf?

Recept carrot cake koekjes

Voor 12 koekjes:

  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 75 gram lichte basterdsuiker
  • 140 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 1 ei
  • 50 gram wortel julienne, fijngehakt
  • 200 gram patentbloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel baking soda
  • 0,4 theelepel zout
  • 75 gram walnoten, fijngehakt
  • 75 gram rozijnen, grof gehakt 

Voor de roomkaasvulling:

  • 100 gram roomkaas
  • 70 gram poedersuiker
  • 0,5 theelepel vanille-extract  
  • Rasp van 0,5 sinaasappel 

Bereiding koekjes  

  • Mix de beide basterdsuikers en boter door elkaar in een kom met een elektrische mixer.
  • Voeg het ei en de wortel toe en mix nog even kort door.
  • Meng in een andere kom de bloem, specerijen, baking soda en het zout door elkaar.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom met droge ingrediënten.
  • Voeg hier de walnoten en rozijnen aan toe en meng kort.
  • Pak het deeg in met plasticfolie en laat 1 uur koud worden in de koelkast.
  • Verwarm de oven tot 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Gebruik eventueel een ijsschep om even grote koekjes te maken. Zorg voor genoeg tussenruimte op de bakplaat.  
  • Bak de koekjes 10 minuten in de oven.
  • Gebruik een glas of ronde uitsteekvorm die iets groter is dan het koekje. Draai de ring rond om het koekje, terwijl het koekje nog warm is. Zo worden ze allemaal perfect mooi rond. Laat de koekjes afkoelen.

Bereiding roomkaasvulling

  • Klop de roomkaas op samen met de overige ingrediënten met een elektrische mixer.
  • Beleg een koekje met een eetlepel van de roomkaasvulling en druk hier een ander koekje op.
  • Herhaal dit met de rest van de koekjes. 
  • Bewaar de koekjes in de koelkast.

Bekijk hier de video van de carrot cake koekjes

 

Meer carrot cake?

Bekijk dEZE 5 CARROT CAKE RECEPTEN 

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.