
Een upside down cheesecake is niets meer dan een cheesecake die je omkeert. De roomkaasvulling is in dit geval de bodem. En de extra dikke en grote koekbodem fungeert als de bovenkant van de taart! In dit recept maken we de taart extra lekker met speculoos.
Recept upside down cheesecake
Ingrediënten
- 250 gram digestive koekjes
- 250 speculoos koekjes
- 180 gram ongezouten boter, gesmolten
- 500 gram verse roomkaas
- 500 milliliter slagroom
- rasp van 1 citroen
- 200 gram speculoospasta
Benodigdheden:
- foodprocessor
- springvorm
Bereiding
- Vet een springvorm in met boter of bakspray en bekleed de bodem met bakpapier.
- Maal de digestive en speculoos koekjes fijn in een keukenmachine.
- Roer de gesmolten boter erdoor en verdeel het koekmengsel met een hoog opstaande rand in een springvorm. Druk stevig aan met een glas of achterkant van een lepel.
- Zet een kwartier in de koelkast om op te stijven.
- Klop de roomkaas en slagroom tot een stijf mengsel. Voeg de citroenrasp toe en meng door.
- Verdeel de helft van de vulling over de bodem.
- Verwarm de speculoospasta een minuut in de magnetron en roer goed door.
- Schenk de speculoospasta over de helft van de vulling en verdeel gelijkmatig over de taart.
- Maak af met de andere helft van de roomkaasvulling en strijk de bovenkant glad. Dit wordt straks de bodem.
- Zet de cheesecake voor 4-6 uur in de koelkast om op te stijven.
- Haal uit de vorm en draai de taart voorzichtig om. Snijd de taart in punten.
Zien hoe je dit maakt?
Zin in nog meer cheesecake?
Bekijk eens één van deze variaties.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.