E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

SPeerculaasje Erbij

Perenliefhebbers opgelet! Probeer deze cheesecake met gekarameliseerde peren, perencompote en een romige vulling met perenpuree. Dat wordt absoluut smullen.

Dennis

Recept van
Dennis

Cake
Goed te doen
(6) reviews

Ingrediënten

Cheesecake bodem

  • 250 gram bloem
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram ongezouten roomboter, koud
  • 3 theelepels speculaaskruiden
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 5 eetlepels volle melk
  • Een snufje zout

Gekaramelliseerde peren

  • 3 middelgrote peren
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 0,5 theelepel speculaaskruiden
  • 2 eetlepels ongezouten roomboter

Roomkaasvulling

  • 250 gram roomkaas
  • 250 gram mascarpone
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 eieren
  • 200 gram geroosterde perenpuree
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 2 theelepels verse gember, geraspt

Perencompote

  • 3 rijpe peren
  • 65 gram bruine basterdsuiker
  • 3 theelepels speculaaskruiden
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels water
  • 50 gram pecannoten

Bereidingswijze

Deze cheesecake ziet er overheerlijk uit. De combinatie van vers fruit, een romige vulling en een krokante bodem is volgens Janny heel erg lekker.

Bakbenodigdheden

  • Staafmixer
  • Kommen
  • Staande mixer met toebehoren
  • Springvorm
  • Bakplaat
  • Pan
  • Vershoudfolie

Voorbereiding van de cheesecake

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Cheesecake bodem

  • Doe de bloem, bruine basterdsuiker, speculaaskruiden, bakpoeder en een snufje zout in een kom en meng dit door.
  • Voeg de ongezouten roomboter toe en meng dit goed door.
  • Voeg de volle melk toe en kneed dit tot een samenhangend deeg.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het in de koelkast.
  • Verdeel het deeg over de springvorm.
  • Bak de bodem gaar in 10 tot 15 minuten.
  • Haal de bodem uit de oven en laat het afkoelen.

Gekaramelliseerde peren

  • Verwarm de boter in een koekenpan.
  • Snijd de peren in stukjes.
  • Voeg de peer, bruine basterdsuiker en speculaaskruiden toe.
  • Bak de peren in ongeveer 10 tot 15 minuten, tot ze mooi gekaramelliseerd zijn.
  • Haal de pan van het vuur en laat de peren afkoelen.
  • Pureer de peren met een staafmixer tot een glad geheel.

Cheesecake vulling

  • Doe de roomkaas, mascarpone en poedersuiker in een kom en meng dit tot een glad geheel.
  • Voeg één voor één de eieren toe.
  • Voeg het merg van het vanillestokje toe.
  • Voeg de geraspte gember en de perenpuree toe aan het beslag en meng dit goed door.
  • Giet het mengsel boven op de afgekoelde bodem.
  • Bak de cheesecake gaar in 45 minuten op 160 graden.

Perencompote

  • Snijd de peren in kleine stukjes.
  • Doe de perenstukjes, bruine basterdsuiker, speculaaskruiden, citroensap en water in een steelpan en laat het mengsel sudderen.
  • Laat de peren zacht worden en het vocht indikken. Dit duurt ongeveer 20 tot 25 minuten.
  • Haal de steelpan van het vuur en laat de peren afkoelen.
  • Hak de pecannoten fijn.
  • Voeg de gehakte pecannoten toe aan de peren compote.

Opbouw van de cheesecake

  • Verdeel de afgekoelde peren compote over de bovenkant van de cheesecake.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.