
Als bramen in het seizoen zijn, is het heerlijk om ermee aan de slag te gaan in de keuken! Je kunt er dit lekkere toetje mee maken. Het fijne van een Eton Mess is dat het makkelijk is om te maken en het er al snel feestelijk uitziet. De combinatie van de zoete meringue en de slagroom combineert goed met het zuurtje van de donkerblauwe vruchtjes.
Wil je voor dit recept zelfgeplukte bramen gebruiken? Lees hier dan eerst waar je op moet letten:
Recept voor Eton Mess met bramen
Dit heb je nodig
- 1/2 recept voor Franse meringue of gebruik 2 grote, kant-en-klare meringues
- 250 milliliter slagroom
- 1 eetlepel poedersuiker
- 300 gram bramen
- Muntblaadjes
- Bramenjam
Zo maak je het
- Maak de meringue een avond van tevoren, zodat het de hele nacht kan drogen in de oven.
- Verkruimel de meringue.
- Doe de slagroom en poedersuiker in een kom en klop dit stijf.
- Verdeel de meringue over de bodem van een glas.
- Schep daar een lepel slagroom op en verdeel daarover wat bramen.
- Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn.
- Eindig met een laagje vruchtjes.
- Decoreer de Eton Mess met een muntblaadje en wat bramenjam.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.