E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Lekker & makkelijk toetje: Eton Mess met bramen

Meringue, slagroom en vruchten in een glaasje: een Eton Mess is zo gemaakt! En wanneer bramen in het seizoen zijn, maken we 'm het liefst met deze vruchtjes.

bramen-etonmess-1920x1080

Als bramen in het seizoen zijn, is het heerlijk om ermee aan de slag te gaan in de keuken! Je kunt er dit lekkere toetje mee maken. Het fijne van een Eton Mess is dat het makkelijk is om te maken en het er al snel feestelijk uitziet. De combinatie van de zoete meringue en de slagroom combineert goed met het zuurtje van de donkerblauwe vruchtjes.

Wil je voor dit recept zelfgeplukte bramen gebruiken? Lees hier dan eerst waar je op moet letten:

BRAMEN PLUKKEN

Recept voor Eton Mess met bramen

Dit heb je nodig

  • 1/2 recept voor Franse meringue of gebruik 2 grote, kant-en-klare meringues
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 300 gram bramen
  • Muntblaadjes
  • Bramenjam

Zo maak je het

  • Maak de meringue een avond van tevoren, zodat het de hele nacht kan drogen in de oven.
  • Verkruimel de meringue.
  • Doe de slagroom en poedersuiker in een kom en klop dit stijf.
  • Verdeel de meringue over de bodem van een glas.
  • Schep daar een lepel slagroom op en verdeel daarover wat bramen.
  • Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn.
  • Eindig met een laagje vruchtjes.
  • Decoreer de Eton Mess met een muntblaadje en wat bramenjam.

Wil je de bramenjam zelf maken?

Zo doe je dat!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.