E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Manuela bakt nog een keer

manuela1-1920x1080

Manuela bakt nog een keer

Manuela groeit letterlijk op in de bakkerij. Zowel haar overgrootvader, opa als vader oefenden het beroep bakker uit. Bakken is voor haar dus nostalgie. Ze geeft aan bijna ieder baksel een signatuur door haar eigen smaken eraan toe te voegen. Herinner je je bijvoorbeeld nog de prachtige honingcake die Manuela maakte in 2016? In aflevering 2 van Heel Holland Bakt Nog een keer verlaat Manuela helaas de baktent. Ze kijkt nog één keer terug op haar deelnames aan beide seizoenen.

 

Mijn beste signatuurbaksel allertijden is:

EvenveeltjeIn het eerste seizoen maakte ik een Evenveeltje, een honingcake. Die maakte ik met een cakebeslag volgens warme methode. Mijn opa, van wie ik het bakken heb geleerd, maakte het liefst zo’n warm beslag. Dat zorgt voor de hele fijne structuur van deze cake. Dit, samen met de honing en de noten die in deze cake zitten, zorgen ervoor dat het echt mijn signatuur is.

 

Dit zou ik graag over willen doen:

De tompoucen tijdens de signatuuropdracht van aflevering 2 in 2021. Die konden veel mooier en strakker!

 

Dit moment in de tent vergeet ik nooit meer:

Kinderdijk impressieIn aflevering 5 in 2016 werd ik voor de 2e keer uitgeroepen tot Meesterbakker van de Week! Ik had al een heerlijk dobos-taartje gemaakt. Daarna maakte ik een spektakelstuk met 4 molentjes in 4 verschillende smaken, die vielen allemaal enorm in de smaak bij de jury. Het was me weer gelukt, mijn hart maakte een sprongetje. Super blij en trots ging ik richting huis.

 

Dit heb ik in de HHB-tent geleerd:

 

In de tent is alles anders. Je moet goed kunnen improviseren en je aanpassen aan de omstandigheden. Flexibel zijn is een eigenschap die je hier goed kunt oefenen. Natuurlijk was het heel erg spannend allemaal, maar ook zo fijn om met gelijkgestemden je passie voor bakken te laten zien.

 

Zo bereid ik me voor op een bakweekend in de tent:

ManuelaHet begint met het bedenken van de recepten. Hier neem ik uitgebreid de tijd voor. Dan werk ik de recepten uit, oefen ik en pas ik ze aan waar nodig. Ik maak lijsten van de ingrediënten en de spullen die ik nodig heb. Dan ga ik alles verzamelen en lijstjes afvinken. Ik ben zo iemand die 3 keer alles checkt.

 

Deze bakker bewonder ik enorm:

Cees Holtkamp. Zijn kennis, ervaring en liefde voor het vak zijn enorm. Zijn filmpjes die hij samen met zijn kleindochter maakt zijn fantastisch. Ik heb erg veel respect voor deze man. Hij laat zien hoe je alles ook thuis kunt maken.

 

Zo is het om een echte HHBN’er te zijn:

Ineens gaan er deuren voor je open, zoals ontmoetingen met mensen die ik hiervoor nooit ontmoet zou hebben, zoals Hidde de Brabander. Ik maak vrienden voor het leven. De Heel Holland Bakt-bakkers zijn mensen die elkaar op weg helpen. En opeens willen voor mij onbekende mensen met me op de foto, dat blijf ik toch bijzonder vinden.

 

Dit leven is er ná de HHB-tent:

ManuelaHeel Holland Bakt heeft mijn passie voor het vak weer helemaal doen opbloeien. Ik merkte hoe fijn het is om met mijn handen te werken en daarmee mijn gezin en alle mensen die mee-eten blij te maken met wat ik gemaakt heb. Daar wilde ik meer van.

Dat wil ik anderen ook laten ervaren. Dus heb ik mijn coaching praktijk aan de wilgen gehangen. Ik heb nu meer dan 4 jaar mijn eigen baklokaal. Daar deel ik mijn passie voor het bakkersvak. Ik geef masterclasses en workshops aan iedereen die dat ook wil leren.

 

Meer van Manuela zien?

Bekijk hier de voorstelvideo van Manuela.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.