E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Oliebollen bakken zonder frituurpan

Wil je zelf oliebollen bakken, maar heb je geen frituurpan? Probeer het dan eens op deze manier.

Oliebollen

Oliebollen bakken zonder frituurpan

De heerlijke tijd van oliebollen is weer aangebroken. Tijd om de keuken in te duiken en oliebollenbeslag te maken. Heb je geen frituurpan, maar wil je toch aan de slag met de bollen? Probeer dan deze manier van oliebollen bakken zonder frituurpan.

Oliebollen bakken in de pan

Het recept voor de oliebollen blijft hetzelfde, maar de manier waarop je het afbakt wordt net even anders. Je bakt de oliebollen namelijk in de wok- of braadpan met olie. Op een frituurpan zit vaak een thermometer, daarom heb je voor deze manier een losse thermometer nodig.

  • Vul de pan met olijfolie.
  • Let goed op de temperatuur. Die moet hetzelfde zijn als in de frituurpan (rond de 190 graden). Koelt het af? Dan worden je oliebollen minder lekker.
  • Schep je oliebollen in de pan en bak ze af in ongeveer 5-8 minuten. In de frituurpan draaien ze meestal vanzelf, in de pan moet je ze misschien een handje helpen.

Oliebollen recept Oliebollen

Er gaat niks boven zelfgemaakte oliebollen. Met dit recept van Robèrt wordt het vast een succes. Hij voegt er licht gekonfijte ananas aan toe. Zo kun je zelf de lekkerste oliebollen maken!

OLIEBOLLEN RECEPT

Oliebollen bakken in de airfryer

Geen frituurpan maar wél een airfryer in huis (of de schuur)? Goed nieuws! Je kunt oliebollen ook afbakken in de airfryer. Dat wordt smullen!

ZO DOE JE DAT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.