E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Siham: “Deelname aan Heel Holland Bakt is een kinderdroom die uitkomt”

Siham-portret

“In één woord: geweldig.” Zo omschrijft Siham haar tentavontuur. Ze beschrijft de Heel Holland Bakt-reis als ‘nog net niet magisch’ en letterlijk een kinderdroom die uitkomt. “Degenen die mij goed kennen weten dat ik een fanatieke thuisbakker ben. Ik was zo trots toen ik eindelijk aan iedereen kon vertellen dat ik één van de tien bakkers ben van Heel Holland Bakt 2022!”

 

Siham en AndreDe afgelopen seizoenen zit intercedente Siham aan de buis gekluisterd om de avonturen van de Heel Holland Bakt-deelnemers te volgen. “Ik vond het altijd al zo’n leuk en fijn programma en het leek me geweldig om zelf eens mee te doen en in de tent te staan.” Na het zien van seizoen 8 en de oproep van André van Duin voor nieuwe thuisbakkers, trekt ze de stoute schoenen aan. “Steeds als ik zelf iets had gebakken thuis, bleef het door mijn hoofd gaan hoe leuk het zou zijn om eens mee te doen. Ik dacht: laat ik het inschrijfformulier gewoon invullen en kijken wat er gebeurt.” Onafgemaakt blijft het inschrijfformulier een lange tijd openstaan op haar computer, tot ze op een avond denkt ‘ik doe het gewoon, waarom niet.’

 

Siham in keukenEn zo staat Siham een tijd later met 9 andere fanatieke thuisbakkers in de tent in Maarsbergen. “Als een klein kind in een snoepwinkel” zegt ze erover. “Ineens sta je zelf in de tent die je alleen maar van tv kent, dat is toch geweldig.” Hoewel ze niet weet wat ze precies moet verwachten, bestaat haar voorbereiding uit veel bakken en oefenen. Siham is een echte perfectionistische bakker en is niet snel tevreden, haar creaties moeten eruit zien zoals ze het in haar hoofd bedacht heeft. Haar liefde voor bakken heeft ze meegekregen uit de Marokkaanse cultuur, waar veel wordt gekookt. Ze maakt het liefst de dingen die ze zelf ook écht lekker vindt. Ze vindt het dan ook lastig als ze in de tent geconfronteerd wordt met de signatuuropdracht: de klassieke slagroomtaart. “Ik ben niet dol op slagroomtaarten, maar moest hem wel maken in de tent.”

 

Siham en JannyUit de verschillende onderdelen kan Siham lastig kiezen welke haar favoriet is. “Alle onderdelen hebben zo hun charme, maar als ik moet kiezen ga ik voor het spektakelstuk. Hier kun je helemaal mee uitpakken en los mee gaan.” De zeemeermintaart van madeleines die ze maakt valt qua kleur direct op bij Robèrt en Janny prijst haar baksel om de frambozensmaak. Ook de technische opdracht vindt Siham geweldig: “dit aspect is leuk en spannend, je weet niet wat het gaat worden en alle bakkers zitten in hetzelfde schuitje”.

 

Kandidaten proostenDe vrolijke Siham heeft in de tent de bijnaam ‘de kluns’, omdat ze vaak dingen laat vallen. “Dat is een minder leuk aandenken aan de tent”, grapt ze hierover. “Iedereen had een bijnaam binnen de groep, maar ik kan er gelukkig zelf om lachen.” De leukste herinnering die Siham aan dit avontuur heeft, is het leren kennen van de groep. “We waren 10 vreemden, maar vanaf het eerste moment dat we bij elkaar zijn gezet was het direct een dolle boel. Ik heb hele lieve mensen leren kennen, er gaat geen dag voorbij dat we elkaar niet spreken.” Maar ook de mensen achter de schermen, de crew en natuurlijk Janny, Robèrt en André hebben warme herinneringen bij Siham achtergelaten.

 

Siham spektakelstukDe uit Gouda afkomstige Siham moet de tent na de eerste aflevering helaas alweer verlaten maar dat maakt haar niet minder trots om haar deelname. “Heel jammer maar iemand moet de eerste zijn, bij de laatste 10 horen van meer dan 1000 aanmeldingen is ook al hartstikke mooi. Ik heb er ontzettend van genoten en had dit avontuur voor geen goud willen missen!”

 

Meer Siham?

Woensdag 16 maart 2022 zie je meer van Siham in Doorbakken, om 17.25 uur op NPO 1. 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.