E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Suikerspin maken zonder machine: zo doe je dat

Een heerlijke en mierzoete lekkernij die niet kan ontbreken op de kermis: een suikerspin. Met dit recept maak je een suikerspin zelf, zonder machine!

Suikerspin

Een lekkernij voor echte zoetekauwen: de spuikerspin. Maar hoe maak je een suikerspin zonder dat je een machine nodig hebt? We zetten alle ingrediënten, benodigdheden en de werkwijze voor je op een rijtje. Eén ding is in elk geval zeker: voor dit recept heb je véél suiker nodig.

Recept voor suikerspin zonder machine

Ingrediënten

  • Glucosestroop
  • 400 gram suiker
  • 125 milliliter water
  • Snufje zout
  • Kleurstof

Bakgereedschap

  • Garde (die kapot mag)
  • Schaar
  • Thermometer
  • Bakpapier
  • Stokje

Voorbereiding

Knip het uiteinde van de garde af.
Leg een stuk bakpapier op je werkblad.

Zo maak je de suikerspinnen
Meng de suiker, glucosesiroop, water en zout en verwarm ze tot 149 graden, terwijl je roert. Voeg eventueel iets kleurstof toe.
Check de temperatuur met de thermometer.
Doe het mengsel in een hittebestendige kom.
Doop de uiteindes van de garde in de bak met het suikermengsel.
Beweeg de garde heen en weer over het bakpapier zodat er suikerslierten ontstaan. (Zorg dat dit snel gebeurt, anders wordt de suiker al hard).
Maak er nestjes van en steek er eventueel een stokje in.

Wordt je suiker hard? Warm het dan even op in de magnetron.

Zo gebruik je suikerspin op een taart

Ben jij een echte zoetekauw en dol op snoepen? Bekijk het recept voor een trifle met suikerspin.

Taart met suikerspin

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.