E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tim: “Dit is zo’n avontuur geweest!”

"Meedoen aan Heel Holland Bakt is zo'n avontuur geweest!" Tim verlaat de tent zonder de overwinning, maar wél met een hele toffe ervaring.

tim-elvinboer-heelhollandbakt

Tim werd maar liefst 2 keer Meesterbakker in het 11e seizoen van Heel Holland Bakt. In de halve finale wist hij met zijn verfijnde sinaasappelsoes en Turkse ontbijttafel zijn tweede speldje te behalen. Hij moet er nog steeds aan wennen dat hij op straat herkend wordt: “Op het station, in een restaurant en zelfs op de wc van een café. Het blijft een rare gewaarwording!” Hij blikt terug op zijn deelname en de finale.

TimVoorbereiden op de finale

“Helaas had ik een ongeluk op de dag voor de opnames van de finale. Een niet oplettende toerist in hartje Amsterdam wilde opeens afslaan en tijdens het uitwijken ging ik erg hard onderuit. Nadat ik op adem was gekomen leek het mee te vallen, maar op de dag van de opnames werd ik met heel veel pijn wakker. Later bleek dat ik meerdere ribben had gekneusd.
Tillen werd daardoor een stukje lastiger. Het hielp ook niet dat ik bijna 4 kilo fondant moest uitrollen. Ik ben echt super trots dat ik alsnog 3 hele taarten kon bekleden met op perfecte dikte uitgerolde fondant.”

Van wie heb je het bakken geleerd?

“Al op jonge leeftijd stond ik in de keuken appeltaarten te bakken, soms deed ik dat op bestelling. Daarna ben ik een hele tijd niet echt meer met bakken bezig geweest, tot een paar jaar geleden. Zo’n 3 jaar geleden heb ik mijn liefde en passie voor bakken herontdekt en vanaf toen ben ik mijzelf blijven uitdagen met nieuwe technieken.”

Wat bak je het liefst? Tim - Big Smiley - macarontaart

“Het liefst bak ik kleine, perfect gebakjes. Van tartelettes tot eclairs en van entremets tot macarons, eigenlijk gebakjes zoals je die ook in de Franse patisseries vindt. Ik heb geen gebakje wat ik keer op keer bak, ik ben steeds weer nieuwe dingen aan het uitproberen en voorgaande baksels aan het verbeteren.”

Alle recepten van Tim 

TimWat ben jij voor bakker?

“Ik houd mij tot op de gram aan het recept, daarin ben ik heel secuur. Maar mijn experimentele komt wel naar voren in het zien van bakken als één groot experiment. Ik houd dan ook aantekeningen bij en pas het recept aan op basis van mijn bevindingen. Hoe netjes ik daarin ben, hoe chaotisch de keuken meestal is als ik klaar ben met bakken. Maar dan zie je in ieder geval dat je lekker bezig bent geweest.”

Hoe combineerde je (oefenen voor) Heel Holland Bakt met werk en vrije tijd?

“Het combineren van alles was een flinke uitdaging. Ik was net met een nieuwe baan begonnen en dat combineren met het voorbereiden voor Heel Holland Bakt was niet makkelijk. In mijn directe omgeving heb ik vrij lang verborgen kunnen houden dat ik meedeed aan Heel Holland Bakt, al vond ik dat liegen maar niks. Uiteindelijk wist alleen mijn vriendin van mijn deelname af. Vrienden en familie merkten natuurlijk wel iets, want opeens heb je geen tijd meer om af te spreken.”

Hoe kijk je terug op je deelname? Chique Soezen - Tim

“Meedoen aan Heel Holland Bakt was echt één van de meest toffe ervaringen in mijn leven. Ik ben enorm uitgedaagd en heb daardoor zoveel kunnen leren. Dit beleven, met een geweldige groep die allemaal een passie hebben voor bakken, is geweldig. Mijn favoriete opdracht was de soestartelette, waar ik met een platenspeler de meringuespiraal heb opgespoten. Dat was zo’n uitdaging, die heb ik heel vaak geoefend. Toen dat lukte in de tent was ik onwijs trots en blij met het eindresultaat. Als ik de kans zou hebben om een opdracht over te doen, zou dat toch wel de mayonaise zijn. En ik hoop dat het dan wel lukt.”

Tim - Echt verbinden - bruidstaartNa de finale

“Ik moest eerst even helemaal bijkomen van het avontuur. Ik heb ook een week even niet gebakken. Het was vooral fijn om weer even te doen wat ik wilde. Weer met vrienden af kunnen spreken en avondjes uit eten.
Ik zou de finale ook graag nog een keer overdoen zonder gekneusde ribben, mocht er nog eens een seizoen ‘HHB nog een keer‘ komen, nodig mij uit! Verder was het echt een geweldige ervaring om te delen met Susan en Aruna. We hebben elkaar echt gesteund tot het einde!
Ik wil sowieso iets met deze passie blijven doen. Het belangrijkste is dat ik mensen blij kan blijven maken met mijn prachtige kleine gebakjes met verrassende smaken. En misschien komt die kleine patisserie er ook nog wel!”

Net als Tim ook meedoen aan Heel Holland Bakt? Je kunt je aanmelden als kandidaat! Benieuwd of je goed genoeg bent? Doe dan eerst de zelftest.

Meld je aan als kandidaat 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.