E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tips voor het maken van een piñata taart

Maak van je taart een echte verrassing met deze handige tips.

piñata taart

Ken jij de piñata taart al? Dat is een baksel waarbij er van alles tevoorschijn komt wanneer je hem aansnijdt. Dat zorgt gegarandeerd voor een verrassing op je feestje! We helpen je op weg met deze tips.

 

Tips voor het maken van een piñata taart

Tip 1: Gebruik kleine snoepjes voor de vulling

Gebruik kleine snoepjes om je piñata cake te vullen, bijvoorbeeld een mix van sprinkles en kleine smarties. Zo vallen ze er gemakkelijk uit wanneer je de taart opensnijdt.

 

Tip 2: Gebruik een steker

Maak een gat met een steker, zodat het mooi rond is en je het kunt vullen met allerlei lekkers. Maak je kleine cakejes? Dan kun je ook een appelboor gebruiken.

 

Tip 3: Gebruik een tulbandvorm

Om het extra gemakkelijk te maken kun je ook een tulbandvorm gebruiken voor de surprise inside taart, daar zit al een gat in het midden.

 

Tip 4: Boor in de onderste laag

Wanneer je een gat boort in de piñata cake, doe dat dan in de onderste 2 lagen, zodat je de bovenste laag nog kunt versieren. Je wilt natuurlijk niet dat al je versiering door het gat valt.

 

Tip 5: Wacht met versieren van je piñata taart

Komt je cake net uit de oven? Wacht dan even met versieren. Laat de cake goed afkoelen, anders smelten je chocolaatjes of snoepjes en plakken ze aan elkaar vast.


Dit is een artikel van Heel Holland Bakt Kids.

Meer Heel Holland Bakt Kids?

leuke recepten om met kinderen te maken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.