
Een pannenkoekentaart ken je misschien wel, we maakten al veel varianten bij Heel Holland Bakt. Maar deze tiramisu pannenkoekentaart ken je vast nog niet! Normaal wordt tiramisu opgebouwd met laagjes lange vingers, nu vervangen we de lange vingers door pannenkoeken.
De combinatie van flinterdunne gebakken pannenkoeken die je besmeert met espresso en een romige mascarponeroom is perfect als toetje, of als lekkere traktatie.
Recept Tiramisu pannenkoekentaart:
Ingrediënten
Pannenkoeken
- 500 gram patentbloem
- halve theelepel zout
- 4 eieren
- 1 liter volle melk
- Ongezouten roomboter
Mascarponevulling:
- 150 gram kristalsuiker
- 300 milliliter slagroom
- 500 gram mascarpone
- 4 eidooiers
- 200 milliliter espresso, afgekoeld
- Cacaopoeder
Benodigdheden:
- Garde
- Mixer
- Koekenpan
- bakkwastje
Bereiding
Pannenkoeken
- Meng bloem en het zout door elkaar.
- Voeg de eieren toe en deel voor deel de melk. Blijf goed roeren met een garde, zodat er geen klontjes ontstaan.
- Verwarm wat boter in de pan en verdeel het beslag met een lepel heel dun over de gehele koekenpan.
- Bak dunne pannenkoeken en laat ze afkoelen op een bord.
Macarponevulling
- Mix de mascarpone los.
- Voeg de slagroom, kristalsuiker en eidooiers toe en mix glad.
Opbouw
- Verdeel een pannenkoek op een mooie serveerschaal of etagere.
- Besmeer deze licht met de espresso.
- Verdeel hier 2 flinke eetlepels mascarponeroom overheen, gevolgd door een beetje cacaopoeder.
- Leg hier weer een pannenkoek op.
- Herhaal deze stappen tot je geen pannenkoeken meer over hebt.
- Zorg dat je eindigt met de mascarponeroom en cacaopoeder.
- Laat de taart een paar uur opstijven in de koelkast en snijd in punten.
Benieuwd naar de video van dit recept?
Waarom mislukt de eerste pannenkoek altijd?
Maar vooral: hoe voorkom je het?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.