E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bak een pannenkoekentaart voor Nationale Pannenkoekdag!

Elk jaar vieren we Nationale Pannenkoekdag! Dat is nou eens een mooie gelegenheid om de keuken in te duiken. Zet een stapeltje pannenkoeken, of zelfs een hele pannenkoekentaart op tafel!

Pannenkoekentaart voor Internationale Pannenkoekdag!

Pannenkoekdag is een mooie gelegenheid om de keuken in te duiken en een stapeltje pannenkoeken op tafel te zetten. Hartig met spek en kaas, of lekker zoet met stroop en poedersuiker. Wist je dat je ook een taart kunt maken van pannenkoeken?  Dubbel zo feestelijk! Bekijk 6 lekkere recepten voor een pannenkoektaart.

 

1. Stoute Pannenkoeken

Elizabeth - pannenkoekentaart

Aan de buitenkant zou je niet zeggen dat deze taart gemaakt is van pannenkoeken, maar als je hem doorsnijdt en proeft kun je er niet omheen. Bak deze taart met klassieke pannenkoeksmaken; met appeltjes en krokant gebakken spek. Werk de taart af met slagroom en pecannoten, waardoor deze fris en zacht, maar ook zoutig en zoet smaakt.

Bekijk recept

 

2. Pecannenkoekentaart

Daniel - Pannenkoekentaart

Wissel in deze taart sinaasappel pannenkoeken af met chocolade pannenkoeken. Daartussen komt sinaasappelcrème, chocoladeroom en een pecannoten crumble. De taart wordt gegarneerd met gesuikerde sinaasappelschilletjes.

Bekijk recept

 

3. Taartje van Suzette

Thijs - Pannenkoekentaart

Crêpe Suzette is een Frans nagerecht dat bestaat uit flensjes in een gekarameliseerde saus van boter, suiker, mandarijn of sinaasappel. Het dessert wordt geflambeerd met een sinaasappellikeur Gebruik dit klassieke toetje als basis voor je pannenkoekentaart. Met flinterdunne flensjes, mandarijnen crème, karamel, gekarameliseerde amandelen, sinaasappel karamelsaus en natuurlijk sinaasappellikeur! Die aan tafel wordt aangestoken voor een spectaculair effect.

Bekijk recept

 

4. Crunchy Pannenkoeken

Sabine - Pannenkoekentaart

Deze crunchy pannenkoekentaart is een bijzonder smakelijk exemplaar. In de pannenkoeken zit een vleugje kaneel, die je om en om stapelt met sinaasappelcurd en kaneel roomvulling. Het geheel wordt gecombineerd met een crumble van hazelnoten. Bovenop komen toeven van meringue. Het plaatje is compleet met honingraat chocoladeschotsen die je op bubbeltjesplastic maakt.

Bekijk recept

 

5. Een stapel karamel

Eric - Pannenkoekentaart

Deze pannenkoekentaart is perfect voor karamelliefhebbers. Maak een mooie stapel dunne flensjes met een lekkere berg karamel popcorn bovenop. Wissel de lagen pannenkoek af met gezouten karamel, karamel room en krokante amandelen.

Bekijk recept

 

6. Bi-Ba-Banoffee

Ellen - Pannenkoekentaart

Banoffee pie is een Engelse dessert taart gemaakt van bananen, room en toffee op een koekjesbodem. Gebruik deze lekkere combinatie als basis voor je pannenkoekentaart. De taart bestaat uit bananenpannenkoeken met krokante pecannootjes, bananenslagroom en natuurlijk karamel.

Bekijk recept

 

Waarom mislukt de eerste pannenkoek altijd?

Heb je de moed verzameld om een echte pannenkoekentaart in elkaar te zetten, komt dat eerste exemplaar als een verfrommeld hoopje deeg uit de pan… Dat hoort erbij! Horen we je denken. Maar niets is minder waar. Met deze tips heb je nooit meer een mislukte eerste pannenkoek!

Bekijk tips

Hartige pannenkoeken

Op zoek naar nog meer variaties voor je pannenkoek? Op de site van MAXVandaag vind je heel veel lekkere recepten die nét even anders zijn. Pannenkoeken met wortel of prei bijvoorbeeld.

Bak een andere pannenkoek

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.