Terug

Pannenkoekentaart voor Nationale Pannenkoekdag!

Het is vandaag Internationale Pannenkoekendag! Mooie gelegenheid om de keuken in te duiken en een stapeltje, of zelfs een hele pannenkoekentaart op tafel te zetten.

Pannenkoekentaart voor Internationale Pannenkoekdag!

Pannenkoekentaart voor Nationale Pannenkoekdag!

Het is vandaag Nationale Pannenkoekendag! Mooie gelegenheid om de keuken in te duiken en een stapeltje op tafel te zetten. Hartig met spek en kaas, of lekker zoet met stroop en poedersuiker. Wist je dat je ook een taart kunt maken van pannenkoeken? 

Dubbel zo feestelijk! De bakkers gingen je afgelopen seizoen voor en namen de proef op de som. Laat je inspireren door hun taarten, we hebben ze voor je op een rij gezet. 

 

Waarom mislukt de eerste pannenkoek altijd?

Het zal je vast bekend voorkomen. Heb je de moed verzameld om een echte pannenkoekentaart in elkaar te zetten, komt dat eerste exemplaar als een verfrommeld hoopje deeg uit de pan. Zelfs de bakkers in de tent hadden er last van dit seizoen. “Hoort erbij!” horen we je denken. Maar niets is minder waar. Met deze tips heb je nooit meer een mislukte eerste pannenkoek!

Bekijk de tips

 

Elizabeths Stoute Pannenkoeken

Elizabeth - pannenkoekentaart

Aan de buitenkant zou je niet zeggen dat deze taart gemaakt is van pannenkoeken, maar als je hem doorsnijdt en proeft kun je er niet omheen. Elizabeth gaat voor klassieke pannenkoeksmaken met appeltjes en krokant gebakken spek. Ze werkt de taart af met slagroom en pecannootjes, waardoor de taart fris en zacht, maar ook zoutig en zoet is.

Bekijk recept

 

Pecannenkoekentaart van Daniel

Daniel - Pannenkoekentaart

De pecannenkoekentaart van Daniel is voor de echte pannenkoekliefhebber. Hij wisselt sinaasappel pannenkoeken af met chocolade pannenkoeken. En daartussen komt sinaasappelcrème, chocoladeroom en een pecannoten crumble. De taart wordt gegarneerd met gesuikerde sinaasappelschilletjes.

Bekijk recept

 

Thijs’ Taartje van Suzette

Thijs - Pannenkoekentaart

Crêpe Suzette is een Frans nagerecht dat bestaat uit flensjes in een gekarameliseerde saus van boter, suiker, mandarijn of sinaasappel. Het dessert wordt geflambeerd met een sinaasappellikeur. Thijs gebruikt dit klassieke toetje als basis voor zijn pannenkoekentaart. Met flinterdunne flensjes, mandarijnen crème, karamel, gekarameliseerde amandelen, sinaasappel karamelsaus en natuurlijk sinaasappellikeur! Die aan tafel wordt aangestoken voor een spectaculair effect.

Bekijk recept

 

Crunchy Pannenkoeken van Sabine

Sabine - Pannenkoekentaart

Deze crunchy pannenkoekentaart van Sabine is een bijzonder smakelijk exemplaar. In de pannenkoeken zit een vleugje kaneel, die ze om-en-om stapelt met sinaasappelcurd en kaneel roomvulling. Het geheel wordt gecombineerd met een crumble van hazelnoten. Bovenop komen toeven van meringue en het plaatje is compleet met honingraat chocoladeschotsen die Sabine op bubbeltjesplastic maakt.

Bekijk recept

 

Een stapel karamel van Eric

Eric - Pannenkoekentaart

De pannenkoekentaart van Eric is perfect voor echte karamelliefhebbers. Hij maakt een mooie stapel dunne flensjes met een lekkere berg karamel popcorn bovenop. Hij wisselt de lagen pannenkoek af met gezouten karamel, karamel room en krokante amandelen.

Bekijk recept

 

Ellens Bi-Ba-Banoffee

Ellen - Pannenkoekentaart

Banoffee pie is een Engelse dessert taart gemaakt van bananen, room en toffee op een koekjesbodem. Ellen gebruikt deze lekkere combinatie als basis voor haar pannenkoekentaart. De taart bestaat uit bananenpannenkoeken met krokante pecannootjes, bananenslagroom en natuurlijk karamel.

Bekijk recept

 

Bakken klaar? Delen maar!

We zijn altijd benieuwd wat jij ervan bakt, deel je foto’s met ons via #HHB social media of deel je foto’s in de app.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.