E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hoe kun je het beste een tompouce eten?

Een gouden combinatie van banketbakkersroom, Zwitserse room, bladerdeeg en fondant. Robèrt maakt in deze video fijne oranje tompoucen. En hoe kun je een tompouce vervolgens het beste eten? Robèrt doet het voor!

Is er iets Hollandser dan de enige echte oranje tompouce? Deze vorstelijke lekkernij in oranje jasje is een ultiem genot voor het oog en voor je smaakpapillen. Robèrt laat je zien hoe je hem maakt.

Zelf aan de bak net als Robèrt? De lekkerste tompoucen maak je natuurlijk zelf. Bekijk hier het recept en de bijbehorende video!

recept voor tompoucen

Zelf tompouce maken met Robèrt

De oranje tompouce wordt gemaakt van bladerdeeg, een laagje banketbakkersroom, een laag Zwitserse room en natuurlijk een mooi oranje fondantlaagje. Je kunt zo’n lekkere tompouce natuurlijk kopen bij de bakker, maar zelf maken is helemaal niet zo heel ingewikkeld en ook nog eens hartstikke leuk en lekker. Robèrt laat je in de video zien hoe het moet. En hoe je hem volgens hem nou het makkelijkst kunt eten. Want daar zijn de meningen nog wel over verdeeld…

Bladerdeeg maken

In deze video gebruikt Robèrt afgebakken bladerdeeg. Je kunt voor je recept kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken. Maar wil je zelf bladerdeeg maken? Lees dan meer over het maken van bladerdeeg. In de video laat Robèrt zien hoe je zelf bladerdeeg kunt maken.

Meer over bladerdeeg ZELF BLADERDEEG MAKEN (video)

De tompouce is een populaire lekkernij in Nederland en vooral met Koningsdag worden er veel gegeten! Hoe is het gebakje eigenlijk aan zijn naam gekomen? En wat heeft een kleine Friese circusartiest daarmee te maken? Lees het op MAX Vandaag.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.