E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Wat een feest! We blikken terug op aflevering 2

Een paard in de tent, ballonnen, slingers en feesthoedjes. We vierden André’s 75e verjaardag! Met broodjes kroket, 2 soorten kaaskoekjes en bustes van André in taart. Dit was aflevering 2.

Mary-jury-broodje-kroket

Uitzending gemist

Heb je de uitzending van zaterdag 19 maart 2022 gemist? Terugkijken kan via deze link!

Heel Holland Bakt terugkijken

 

Broodje kroket

Kroketaradja door IngeAls je jarig bent mag je kiezen, daarom koos André deze week de signatuuropdracht. Als fan van hartige baksels, was de keuze snel gemaakt. De bakkers gingen aan de slag met een broodje kroket. Kalfskroketten, vegetarische kroketten, viskroketjes met eigen gerookte vis. De bakkers pakten uit en de kroketten vlogen ons in alle soorten en maten om de oren. En André? Die smulde ervan!

Zin om ook zelf een broodje kroket te maken? Robèrt laat je stap voor stap zien hoe je vegetarische champignon kroketten maakt. Liever een ander smaakje? Robèrts basisrecept voor kroketten kun je vullen met een smaak naar keuze. 

basisrecept kroketten

 

Technische opdracht

kaaskoekjes

Voor bij de borrel leek het André lekker om wat kaaskoekjes mee naar huis te nemen. Daarom bracht Robèrt bladerdeeg mee en mochten de bakkers voor de technische opdracht een poging doen tot het maken van kaasvlinders en gevulde kaaskoekjes. Dat klinkt makkelijker dan het bleek te zijn. Durf jij het aan? Ga aan de bak met Robèrts recept. 

Kaaskoekjes

 

Recepten

Is dat meneer de Bok door TomWillempie, de pizzaman, Flip Fluitketel en Meneer de Bok… Alle favoriete typetjes van André kwamen voorbij. In taartvorm welteverstaan. Of je er nu een buste van maakt of niet, er zaten weer overheerlijke taartrecepten tussen. Of ben je – net als André – meer fan van hartig? Dan kun je je geluk op met de talloze soorten broodjes kroket. Van klassiek witte puntjes tot roze bollen met veganistische kroketten. Waar ga jij mee aan de bak?

Recepten

 

Meesterbakker

Marieke-AndreZe maakte voortreffelijke Barneveldse kroketjes met kip. Daarnaast maakte ze een buste van Meneer de Bok met chocoladebiscuit, hazelnootpraliné en karamel. En een vanillebiscuit met een vulling van frambozen, mascarpone en likeur 43. ‘Fantastisch lekker,’ noemde Robèrt het. En daarom werd Marieke deze week bekroond tot meesterbakker!

 

De tweede bakker verlaat de tent

MaryHelaas moest ook deze week een bakker de tent verlaten. We nemen afscheid van de Schotse Mary. Hoewel ze het jammer vindt dat ze naar huis gaat, doet ze ook een oproep aan alle thuisbakkers: “Ik ben zo blij dat ik me heb ingeschreven, ik zou het iedereen aanraden. Je bent omringd door mensen die net zo gek zijn op bakken als jijzelf. Schrijf je in en probeer het gewoon, je gaat echt de tijd van je leven hebben!” Benieuwd hoe Mary haar bakavontuur in de tent heeft ervaren?

Lees interview

 

Doorbakken

André van Duin

Nog niet uitgebakken? Dat komt goed uit, want we gaan weer Doorbakken! Kees Tol komt langs met Volendamse Dikke Koek van zijn moeder en André krijgt een bijzonder smakelijk verjaardagscadeau van Janny. Mary duikt met Robèrt de bakkerij in voor een masterclass botercrème maken.

Doorbakken zie je op zondag 20 maart om 22.15 uur op NPO 1. 

Doorbakken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.