E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kaaskoekjes van Robèrt

Kaaskoekjes, André is er dol op! Wij hebben het recept van Robèrt voor je. Bak je mee?

Robèrt van Beckhoven

Recept van
Robèrt van Beckhoven

Hartig
Koekjes
(67) reviews

Ingrediënten

Kaasbotercrème

  • 150 gram boter
  • 150 gram fijne geraspte kaas
  • mosterd
  • zout
  • peper
  • 75 gram slagroom

Deeg

  • 500 gram bladerdeeg

Decoratie

  • gewone sesam
  • zwarte sesam
  • amandelen
  • eigeel

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Deegroller
  • Staande mixer met vlinder
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kwastje
  • Pizzasnijder
  • Liniaal
  • Spuitzak
  • Kartel spuitmondje ø 9 millimeter

Voorbereiding voor de kaaskoekjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier

Kaasbotercrème

  • Meng de boter en geraspte kaas met de mixer tot een zachte kaas-botercrème.
  • Breng op smaak met mosterd, peper en zout.

Kaaskoekjes deeg

  • Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak van 2 millimeter dik.
  • Verdeel het deeg in 2 plakken. Een van 40 centimeter breed en een van 30 centimeter breed.

Kaasvlinders

  • Pak de deegplak van 40 centimeter.
  • Smeer met een kwast wat kaasvulling over het deeg.
  • Vouw de boven- en onderkant van je plak naar binnen, zodat je een 2 randen krijgt van 4 centimeter krijgt.
  • Smeer deze weer in met wat kaascrème.
  • Herhaal dit vouwen en smeren 3 keer, totdat de plakken naar elkaar toe komen.
  • Smeer op 1 kant wat kaascrème en vouw beide kanten op elkaar.
  • Zet de plak koud in de diepvries.
  • Snijd de afgekoelde reep in plakjes van een halve centimeter dik.
  • Leg de vlinders op de bakplaat met bakpapier.
  • Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
  • Haal de vlinders uit de oven en bestrooi nog met wat zout.

Gevulde kaaskoekjes

  • Pak de deegplak van 30 centimeter en leg het op een bakplaat met bakpapier.
  • Klop het eigeel los en bestrijk het bladerdeeg ermee.
  • Snijd 8 gelijke lange plakken met de pizzaroller.
  • Verdeel de plakken in vierkantjes.
  • Bestrooi ⅓ van de vierkantjes met zwarte sesamzaad.
  • Bestrooi ⅓ van de vierkante plakjes met gewone sesam.
  • En leg op de andere vierkante plakjes een amandel.
  • Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Kaaskoekjes vullen

  • Slap je overgebleven kaasbotercrème af met de slagroom. Voeg steeds beetje voor beetje toe terwijl je mixt.
  • Vul een spuitzak met de vulling.
  • Snijd de koekjes voorzichtig horizontaal doormidden.
  • Vul ze met de kaascrème.
  • Koekjes klaar? Borrelen maar!

Ook lekker:

Zelfgemaakte kaasstengels

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.