E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo maak je de perfecte tartelette

Zo maak je de perfecte hartige tartelette

Tartelettes maken

Zo maak je de perfecte tartelette

Het ziet er simpel uit, maar tartelettes bakken is nog best een kunst. Het deeg moet mooi stevig zijn, de vulling moet kloppen en het moet er ook nog eens beeldig uitzien. Hoe doe je dat? Robèrt helpt je in deze masterclass op weg.

 

Deeg maken

Voor strakke tartelettes heb je een stevig deeg nodig. Daarom is het belangrijk dat je niet gelijk al het water uit het recept toevoegt. Voel met je handen of het deeg nog wat meer vocht nodig heeft, voordat je al het water erbij giet. Vergeet niet om gaatjes in de bodem te prikken en fonceer het daarna strak in het vormpje. Hoe dat moet? Robèrt laat het zien in de video.

Dan is het tijd om de blindbakbonen uit de kast te halen. Hoewel je ook prima kunt blindbakken met hazelnoten, laat Robèrt zien. Blindbakken zorgt ervoor dat je deeg niet instort tijdens het bakken. Bak de tartelettes af met blindbakvulling en bak ze daarna nog even voor een mooi goudbruin kleurtje.

 

Hartig vullen

Hoewel tartelettes meestal zoet worden gegeten, laat Robèrt zien dat je ze ook hartig heel mooi kunt vullen. Hij maakt een soort botercrème van paté en laat zien hoe je de tartelettes een patisseriewaardig uitstraling kunt geven met diverse hartige vullingen.

 

Klaar?

Opsmikkelen maar! We zijn benieuwd welke hartige vulling jij gaat uitproberen en hoe jouw tartelettes uit de oven komen. Ga jij zelf aan de bak? Bekijk meer tips!

Meer tips voor tartelettes

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.