
Deze glutenvrije slagroomtaart is een plaatje! En ontzettend lekker. We geven je tips voor de opbouw, het recept en vertellen hoe je hem het beste kunt bewaren.
Tips bij het maken van een glutenvrije slagroomtaart
- Klop het beslag goed luchtig. Dit zorgt voor meer volume in je biscuit.
- Heb je het biscuit gemaakt, laat dit dan volledig afkoelen voor je er verder mee gaat werken. Je kunt het even in de koelkast plaatsen.
- Glutenvrije cake neemt vocht anders op dan gewone cake, dus bestrijk hem voorzichtig (en niet teveel).
- Laat de slagroomtaart volledig afkoelen voordat je hem doorsnijdt.
Glutenvrije slagroomtaart
Deze glutenvrije slagroomtaart is lekker fris en fruitig. Je maakt hem met glutenvrije bloem en maïzena. De maïzena helpt het beslag de juiste consistentie te geven — net zoals gluten dat normaal gesproken doen in tarwebloem. Er gaat wat limoenrasp door het biscuit (lekker!) en de vulling maak je met mango en ananas.
De afwerking is voor de precieze bakker, want er zit een knap strak blokjespatroon op de bovenkant van dit fraaie taartje. Maar naar eigen inzicht decoreren kan natuurlijk ook. De krokante pistachenootjes maken geven die lekkere slagroomtaart crunch. Het is een flinke taart dus je kunt er met een groot gezelschap van genieten!
Bekijk het recept
Glutenvrije taart bewaren
- Bewaar je taart luchtdicht in de koelkast.
- Glutenvrije cakes drogen sneller uit, dus serveer hem binnen 1–2 dagen.
- Het biscuit kun je alvast van tevoren bakken en invriezen. Let op! Zonder slagroom, het gaat alleen om het biscuit.
Lactosevrije slagroomtaart
Nog uitdagender: een lactosevrije slagroomtaart! Maar ook daarvoor hebben we een recept. En geloof ons, die doet niet onder voor een gewone slagroomtaart. De granaatappelgelei wil je zeker vaker proeven! Je vindt het recept hier:
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.