E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo verwerk je appelmoes in je baksels

Appelmoes eet je allang niet meer alleen bij je friet met kip. Je kunt het heel goed gebruiken als vervanger van boter in vegan baksels.

Appelmoes maken

Wist je dat je boter ook heel goed kunt vervangen door appelmoes? Het is minder zoet, maar wel natter. Dat doet dus ook iets met de smaak van je baksel. Het maakt het minder zoet en je cake krijgt er een andere structuur van.

Is appelmoes gezond?

Appelmoes wordt vaak gezien als een gezondere vervanger van boter, maar is het ook echt zo gezond? Appels bevatten, volgens het Voedingscentrum, weinig calorieën. Er zitten veel voedingsvezels en kalium in. Daarmee staan ze in de schijf van 5. Voeg je nog veel suiker aan de moes toe dan wordt dit natuurlijk wel anders. Maar doordat je de moes niet uit een potje haalt heb je dat natuurlijk zelf in de hand.

Zelf appelmoes maken

Misschien heb je inmiddels je eigen manier van appelmoes maken. Met schil, zonder schil of met verschillende toevoegingen. Zoveel mensen, zoveel appelmoesrecepten. Wil je liever helemaal geen zoetstoffen? Dan kun je de suiker eventueel ook weglaten en alleen water toevoegen tijdens het koken.

Zo maak je het:

  • Schil 4 appels en snijd ze in stukjes.
  • Doe deze samen met suiker (naar smaak) en 50 milliliter water in een pannetje en laat het 10 minuten koken.
  • Voeg er eventueel wat citroensap of kaneel aan toe als smaakmaker.

Wanneer je de stukjes erin laat heet het appelcompote. Doe je het door een zeef? Dan wordt het appelmoes.

Bakken met appelmoes

AppelmoesAppelmoes is een hele goede en gezondere vervanger voor boter. Het zorgt wel voor een iets nattere cake. Als je dat niet wilt, kun je eerst beginnen met de helft van de benodigde boter vervangen door moes. Experimenteer lekker met de verhoudingen tot je het – voor jou – perfecte resultaat hebt. We zetten een aantal lekkere recepten mét appelmoes op een rijtje.

SUIKERVRIJE ONTBIJTCAKE MET APPELMOES

Worteltaart recept

Appelcake

Ook lekker:

Havermout-ontbijtmuffins met appelmoes

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.