Terug

Suikervrije ontbijtcake met havermout

Start je dag goed met deze suikervrije ontbijtcake. Want hij is niet alleen lekker, het is ook nog eens gezond!

Makkelijk
(57) reviews

Ingrediënten

Ontbijtcake

  • 4 eieren
  • 2.5 theelepel bakpoeder
  • 2.5 theelepel kaneel
  • 300 gram appelmoes (ongezoet, met stukjes)
  • snufje zout
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram havermeel
  • 100 gram rozijnen
  • 1 handje ongezouten noten

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Brownie- of cakevorm
  • Mixer

Voorbereiding voor de ontbijtcake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ontbijtcake

  • Klop de eieren luchtig.
  • Voeg het bakpoeder, kaneel en zout toe en mix nog even door.
  • Voeg de appelmoes toe en mix kort door.
  • Voeg al mixend de amandel- en havermeel toe.
  • Spatel de rozijnen en ongezouten noten door het beslag.
  • Giet het beslag in een brownie- of cakevorm en bak in circa 45 minuten gaar.

Suiker vervangen door zoetstoffen, kan dat?

Lees hier meer over zoetstoffen

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.