E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

De 48-jarige Roelof heeft het bakken met de paplepel ingegoten gekregen. Als klein jongetje stond hij al samen met zijn opa worsten- en puddingbroodjes te maken. Zijn opa was namelijk bakdocent en leerde hem de fijne kneepjes van het vak. Voor inspiratie kijkt Roelof nog regelmatig in zijn receptenboeken. Hij vindt het mooi dat recepten van misschien wel 100 jaar oud, nog altijd even goed werken.

In het dagelijks leven is Roelof eventmanager, fitnessinstructeur en yogadocent. Hij houdt van een fysieke uitdaging, maar komt ook graag tot rust met yoga. Hij is al 30 jaar samen met zijn vrouw en samen hebben ze 2 kinderen.

Roelof vindt zichzelf een perfectionistische bakker. Hij kan uren puzzelen om het helemaal goed te krijgen. Toch houdt hij van een robuuste, ouderwetse stijl met niet te veel tierelantijntjes. Zijn geheim voor een goed baksel? Goede smaken, bakken met aandacht en een beetje liefde.

Meedoen aan Heel Holland Bakt ziet Roelof als een wedstrijdje met zichzelf, waar hij enorm veel zin in heeft.