Terug

24 dagen zoet

Hij doet zijn naam er eer aan, dit is een taart voor de échte zoetekauw. Een heerlijk biscuit gevuld met rood fruit en witte chocolade. Als dat geen smullen wordt!

Cas

Recept van
Cas

Goed te doen
(9) reviews

Ingrediënten

Dacquoise biscuit

  • 55 gram fijne kristalsuiker
  • 55 gram poedersuiker
  • 210 gram eiwit
  • 210 gram hazelnoten

Vulling

  • 20 gram maïzena
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 220 gram melk
  • 350 milliliter slagroom (koud)
  • 1.5 eidooier
  • 1 vanillepoeder
  • 300 gram frambozen
  • 300 gram bosbessen
  • 150 gram rode bessen
  • 150 gram bramen
  • 220 gram witte chocolade callets
  • 5 eetlepels Grand Marnier

Garnering

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram poedersuiker
  • 20 gram glucose
  • 50 gram eiwit
  • 0.5 eetlepel citroensap
  • 3 druppels kleurstof groen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Deegkrabber
  • Marsepeinroller
  • Vierkante taartring
  • Bakpapier
  • Vershoudfolie
  • Deegkrabber
  • 2 bakplaten
  • Siliconen mat
  • Suikerthermometer
  • 2 kwasten
  • 2 gardes
  • 2 spatels (rubber)
  • 1 spatel (hout)

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven (hete lucht) voor op 180 graden.

Dacquoise biscuit

  • Verdeel 90 gram hazelnoten over een bakplaat, rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen.
  • Maal de overige hazelnoten samen met poedersuiker in de foodprocessor fijn, voeg de geroosterde hazelnoten toe en maal nogmaals.
  • Klop ondertussen in de keukenmachine eiwitten en suiker tot stijve pieken.
  • Voeg het hazelnotenmengsel aan de geklopte eiwitten toe en spatel er luchtig doorheen.
  • Bekleed vervolgens 2 bakplaten met bakpapier.
  • Gebruik de vierkante taartring als mal en verdeel het beslag met de deegkrabber in de mal over de bakplaten.
  • Plaats de bakplaten in de voorverwarmde oven en bak in 20 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat de biscuits afkoelen op het aanrecht.

Vulling

  • Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
  • Breng een pan met melk en vanillemerg aan de kook.
  • Roer in een kom de eierdooiers los en voeg suiker en maïzena toe.
  • Schenk een scheutje melk bij het eiermengsel, roer goed door en voeg het eiermengsel vervolgens weer bij de hete melk.
  • Laat het mengsel al roerend zachtjes koken tot er een mooie zachte crème ontstaat.
  • Voeg de callets aan een kom toe, schenk de warme crème en de Grand Marnier erover, roer goed door.
  • Laat tot 40 graden afkoelen, knijp het water uit de blaadjes gelatine uit en voeg deze aan het chocolademengsel toe.
  • Dek de vulling af met vershoudfolie en laat afkoelen in de koelkast.

Garnering

  • Verhit een steelpan met dikke bodem en voeg 60 gram water, suiker en glucose toe. Breng aan de kook en kook tot een suikersiroop.
  • Koel de pan met suikersiroop in koud water als de siroop een temperatuur van 155 graden heeft bereikt.
  • Maak met behulp van een houten spatel en de suikersiroop 24 kerstboomfiguurtjes op de siliconen mat. Rol de kerstboompjes glad met een marsepeinroller en maak deze iets vochtig als de boompjes aan de roller blijven plakken.
  • Vouw vervolgens een cornetje (spuitzakje) van bakpapier.
  • Meng eiwit met poedersuiker en citroensap, roer goed door en schep het glazuur in het cornetje.
  • Schrijf met behulp van het cornetje, de nummers van de maand op de kerstboompjes.

Afwerken/decoratie

  • Bekleed een bakplaat met vershoudfolie en plaats de vierkante taartring hierop.
  • Verdeel het roodfruit over de taartring.
  • Klop vervolgens slagroom in een vetvrije kom stijf en voeg het chocolademengsel toe.
  • Verdeel twee derde van het slagroommengsel over het fruit, volg met een plak biscuit en druk zachtjes aan.
  • Verdeel het overige slagroommengsel over de taart, volg met de tweede biscuitplak en druk zachtjes aan.
  • Laat de taart opstijven in de koelkast.
  • Snijd de taart in 24 gelijke blokjes (5 bij 5 centimeter) en prik de genummerde kerstboompjes in de blokjes taart.
  • Presenteer de 24 dagen zoet op een mooie etagère.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.