Bakbenodigdheden
- 2 Bolmatjes met grote vormpjes
- Mini donut bakvorm
- Kwastje
- Spuitzakken
- Spuitmondje ø7 millimeter
- Koelspray
Voorbereiding voor de 3D citroen meringue taartjes
- Verwarm de oven voor op 130 graden.
- Leg een spuitzak met spuitmondje klaar.
- Leg je bolmatje ondersteboven op een bakplaat klaar.
- Week de gelatine in koud water.
- Vet de mini donut bakvorm in.
Schuim
- Klop het eiwit en de suiker door elkaar.
- Mix rustig met de hand au bain-marie verder en verwarm tot ongeveer 50 graden tot de suiker is opgelost.
- Klop daarna met de mixer op tot een stevig eiwitschuim en voeg een klein beetje gele kleurstof toe.
- Doe het schuim in de spuitzak met spuitmondje.
- Spuit de meringue als een spiraal van onderen naar boven om de bolvormpjes.
- Maak 3 bakjes op het ene matje en 3 op het andere. Dan heb je straks 3 bovenkantjes en 3 onderkantjes.
- Verlaag de oventemperatuur naar 120 graden en bak de meringue bakjes in ongeveer 35 minuten af.
- Laat ze 5 minuten om de vorm afkoelen en haal ze daarna voorzichtig los.
- Laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.
Cremeux
- Breng de citroensap met de suiker aan de kook.
- Klop het ei los.
- Haal de pan van het vuur en roer het ei erdoor terwijl je blijft roeren en mengen.
- Zet de pan terug op het vuur en verwarm tot 80 graden, niet warmer!
- Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine en boter toe.
- Meng een beetje door elkaar, roer niet te hard.
- Giet op een bord en laat, afgedekt met folie, afkoelen.
- Klop de slagroom op.
- Spatel door de afgekoelde citroen cremeux.
- Doe in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.
Deegje
- Verwarm de oven verder op 170 graden.
- Klop de amandelspijs los met de boter.
- Klop het ei los en voeg beetje voor beetje toe.
- Mix tot een geheel.
- Zeef de bloem en voeg ook dit toe.
- Doe het beslag in een spuitzak.
- Spuit 6 cupjes van het beslag in de mini donut bakmat.
- Bak de cakejes af voor ongeveer 12 minuten.
- Laat de cakejes afkoelen op een rooster.
Opbouw van de 3D citroen meringue taartjes
- Verwarm de witte chocolade au bain-marie.
- Doe een beetje chocolade in 3 amandelcakejes.
- Strijk wat witte chocolade aan de binnenkant van 3 citroenbakjes en plaats deze op de amandelcakejes.
- Verkruimel de andere amandelcakejes.
- Vul de citroenbakjes met cremeux, stooi er wat crumble op en vul met frambozen.
- Zet de andere citroenbakjes er bovenop als dakje.
- Garneer met een toefje vulling en een muntblaadje.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.