E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Amandelspijskoekjes

Amandelspijs is een heerlijk ingrediënt dat je terugvindt in verschillende baksels: gevulde koeken, appeltaart of stol. Dit keer maken we lekkere amandelspijskoekjes.

Zineb

Recept van
Zineb

Koekjes
(0) reviews

Ingrediënten

Amandelspijskoekjes

  • Filodeeg
  • 300 gram blanke amandelen
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • Rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels oranjebloesemwater
  • 1 eetlepel roomboter

Garnering

  • 250 milliliter zonnebloemolie
  • 250 gram honing
  • 75 gram amandelmeel

Bereidingswijze

Amandelspijskoekjes recept

  • Maak de amandelspijs door de blanke amandelen goed te malen samen met de basterdsuiker.
  • Voeg de citroenrasp, het oranjebloesemwater en de roomboter toe.
  • Kneed dit goed tot het een medium zachte structuur heeft.
  • Voeg wat oranjebloesemwater toe als het spijs nog te droog is.
  • Maak kleine staafjes amandelspijs van 30 gram.
  • Snijd een breed stuk van het filodeeg af, het moet een lengte van 13 centimeter hebben.
  • Smeer het filodeeg goed in met de zonnebloemolie.
  • Leg de staaf amandelspijs aan het begin van het filodeeg en rol strak op.
  • Probeer de zijkanten steeds mee te nemen zodat de randen ook gesloten worden.
  • Leg de koekjes in de siliconenvorm en bak af in de oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn.
  • Haal de amandelspijskoekjes rustig uit de vorm en besprenkel ze met de honing,
  • Strooi het geroosterde amandelmeel erover en laat ze op een rekje verder afkoelen.

Tips nodig?

4 tips voor het maken van amandelspijs

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.