Terug

Amandelspijskoekjes

Amandelspijs is een heerlijk ingrediënt dat je terugvindt in verschillende baksels: gevulde koeken, appeltaart of stol. Dit keer maken we lekkere amandelspijskoekjes.

Zineb

Recept van
Zineb

Koekjes
Goed te doen
(0) reviews

Ingrediënten

Amandelspijskoekjes

  • Filodeeg
  • 300 gram blanke amandelen
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • Rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels oranjebloesemwater
  • 1 eetlepel roomboter

Garnering

  • 250 milliliter zonnebloemolie
  • 250 gram honing
  • 75 gram amandelmeel

Bereidingswijze

Amandelspijskoekjes recept

  • Maak de amandelspijs door de blanke amandelen goed te malen samen met de basterdsuiker.
  • Voeg de citroenrasp, het oranjebloesemwater en de roomboter toe.
  • Kneed dit goed tot het een medium zachte structuur heeft.
  • Voeg wat oranjebloesemwater toe als het spijs nog te droog is.
  • Maak kleine staafjes amandelspijs van 30 gram.
  • Snijd een breed stuk van het filodeeg af, het moet een lengte van 13 centimeter hebben.
  • Smeer het filodeeg goed in met de zonnebloemolie.
  • Leg de staaf amandelspijs aan het begin van het filodeeg en rol strak op.
  • Probeer de zijkanten steeds mee te nemen zodat de randen ook gesloten worden.
  • Leg de koekjes in de siliconenvorm en bak af in de oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn.
  • Haal de amandelspijskoekjes rustig uit de vorm en besprenkel ze met de honing,
  • Strooi het geroosterde amandelmeel erover en laat ze op een rekje verder afkoelen.

Tips nodig?

4 tips voor het maken van amandelspijs

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren