Terug

André in brons

Een glutenvrije André in een bronzen jasje. Deze taart is gevuld met een frisse glutenvrije sinaasappel-maanzaad cake, botercrème op basis van Italiaanse meringue en een hintje Grand Marnier.

Mary

Recept van
Mary

Moeilijk
(2) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 840 gram glutenvrije bloem
  • 10 theelepels bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 800 gram fijne kristalsuiker
  • 8 eetlepels maanzaad
  • 4 rasp van sinaasappels
  • 180 milliliter verse sinaasappelsap
  • 480 milliliter zonnebloemolie
  • 8 eieren
  • 4 theelepels vanille-extract
  • 480 milliliter Griekse yoghurt
  • 240 milliliter volle melk

Italiaanse meringue botercrème

  • 450 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram water
  • 500 gram eiwit
  • 75 milliliter Grand Manier
  • 600 gram roomboter op kamertemperatuur

Trempeersiroop

  • 125 milliliter water
  • 75 milliliter Grand Manier
  • 100 gram fijne kristalsuiker

Opbouw

  • 680 gram sinaasappelmarmelade
  • 1.5 kilo donker bruine chocolade smaak fondant
  • 100 gram wit fondant
  • 500 gram modelleer chocolade
  • 100 milliliter Wodka
  • bruine gel kleurstof
  • bruin kleurpoeder
  • goud kleurpoeder
  • groenblauw kleurpoeder
  • eetbare lijm
  • tylose poeder

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Bakpapier
  • 6x springvorm van ø 15 centimeter
  • 2x springvorm van ø 18 centimeter
  • Staande mixer met toebehoren
  • Zeef
  • Rasp
  • Spuitzakken
  • Thermometer
  • Maatlepels
  • Taartkarton van ø 30 centimeter
  • Taartkarton van ø 15 centimeter
  • Taartkarton van ø 10 centimeter
  • Dowels
  • Taart standaard
  • Modelleer gereedschap
  • Fijne borsteltjes en kwastjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden onder- en bovenwarmte.
  • Bekleed de bakblikken met bakpapier en vet ze in.

Cake

  • Meng de bloem, bakpoeder, sinaasappelrasp, suiker, maanzaad en zout.
  • Meng in een andere kom de olie, sinaasappelsap, vanille extract en eieren.
  • Meng de 2 kommen samen en voeg ook de melk en yoghurt toe.
  • Roer niet langer dan nodig.
  • Giet het beslag in alle bakvormen en bak de kleine cakes in 20 minuten en de grote cakes in 25 minuten gaar.
  • Haal de cakes uit de blikken en laat afkoelen.

Italiaanse meringue botercrème

  • Breng het water en 400 gram suiker aan de kook tot 121 graden.
  • Klop de overige suiker met de eiwitten luchtig.
  • Giet de warme suikersiroop bij de eiwitten en klop op hoog tempo door tot het een mooie meringue op kamertemperatuur.
  • Voeg de boter blokje voor blokje toe.
  • Breng op smaak met Grand Marnier.

Trempeersiroop

  • Breng de suiker en het water aan de kook.
  • Laat 2 minuten doorkoken.
  • Voeg de Grand Marnier toe.
  • Laat afkoelen.

Opbouw

  • Snijd elke cake in 2 lagen.
  • Trempeer de onderste laag met siroop.
  • Maak een dijkje van botercrème en verdeel sinaasappel marmelade in het midden.
  • Herhaal voor alle lagen cakes.
  • Stapel alle cakes op elkaar, begin met de grootste onderop.
  • Gebruik dowels of een stevige standaard ter ondersteuning.
  • Laat de taart 25 minuten opstijven in de koelkast.
  • Snijd de taart daarna in de vorm van André en bedenk de buitenkant met een laag botercrème.
  • Laat wederom opstijven in de koeling.
  • Rol de fondant uit met behulp van de tylose poeder tot een dunne plak en bedek hier de hele taart mee.
  • Gebruik de modelleer chocolade en witte fondant om details aan te brengen op de taart.
  • Gebruik eetbare lijm om alle onderdelen vast te plakken.
  • Meng de kleurpoeders met wat wodka om er eetbare verf van te maken.
  • Versier jouw André met verf en glans naar keuze.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.